Meniu Închide

Dragostea vede frumuseţe în toate lucrurile

Vi-i puteţi imagina pe Cornel-Crocodilul, Ioana-Girafa şi Eli-Elefantul îmbrăcaţi în fustiţe scurte şi umflate, dansând balet? Încercând să danseze, cei trei nu au făcut decât să cadă unul peste celălalt strigând ”Hei, priviţi-mă! Sunt atât de frumos!”

După ce au terminat cu dansul, cei trei prieteni s-au îndreaptat spre casele lor. În drum spre casa, Ioana-Girafa a spus: ”Cu gâtul meu adorabil voi deveni Miss Univers!”

“Hah…”, a spus elefantul. “Acel gât de sub capul tău minuscul arată ca un tub de bambus. Dar trupul meu minunat de elefant ar putea fi folosit pentru modele de costum de baie.”

“Hah…”, a intervenit și crocodilul. “Cu un nas ca al tău îţi ia o săptămână să strănuţi. Dar zâmbetul meu suav de crocodil, ar putea fi folosit chiar şi în reclamele TV pentru ruj”.

“Hah…”, a continuat girafa. ”Gura ta e atât de mare încât atunci când caşti, jumate din interiorul tău e afară”.

Erau pe cale să înceapă o ceartă, când au auzit plânsul trist şi speriat al unui pui de hipopotam.

“Mi-am pierdut mă-mă-mămica!”, a spus puiul oftând de parcă i s-ar frânge inima.

“Nu-ţi face griji!”, a spus elefantul. “O vom găsi împreună.”

Astfel, Cornel, Ioana şi Eli au început să caute și nu s-au dat bătuți până când au reuşit să o găsească pe mama hipopotamului. Apoi, puiul de hipopotam şi mama au plecat îmbrățișați, zâmbind fericiţi. Dragostea ce şi-o purtau îi făcea atât de minunaţi!

În urma lor, s-a auzit un glas: “Îmi pare rău pentru că v-am insultat!”, a spus crocodilul girafei şi elefantului. “Mi-am dat seama că deşi arătăm diferit, fiecare este frumos în felul lui”.

1Cor. 13:4-7 „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuiește; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândește la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduiește totul, suferă totul.”

 

Foto: www.pixabay.com