Meniu Închide

Dragostea

Această modalitate de a începe discuția explorează modurile în care se manifestă dragostea creștină în diferite relații. Metoda folosită este interpretarea de roluri și discuțiile.

Împarte-i pe tineri în patru grupuri și desemnează pentru fiecare grup o situație pe care să o interpreteze. Grupurile vor fi specific instruite ca în rolurile pe care le joacă să exprime dragostea creștină. Fiecare grup își va prezenta rolul, după care va pune întrebarea, „Cum s-a manifestat dragostea creștină?” Cei prezenți rețin modurile în care actorii au arătat dragostea și le notează pe o listă, adăugând și alte modalități posibile de manifestare a dragostei, care nu au fost interpretate.

Analizați lista astfel obținută. Discutați diferitele niveluri ale dragostei, aducând eventual în discuție distincția biblică dintre agape, eros și fileo.

Iată în continuare patru situații. Adaptați numărul de personaje și sexul lor pentru a se potrivi cu grupul vostru.

  1. Nicu și Mihaela se întorc acasă la Mihaela pentru a le spune părinților ei că s-au logodit. Sunt împreună de un an și jumătate, și amândoi au trecut deja douăzeci de ani. Nicu va absolvi colegiul în mai. (Personajele: mama, tata, Nicu, Mihaela).
  2. O familie de negri (puteți folosi orice grup etnic) s-a mutat în apartamentul de vizavi. Vecinii au pus în circulație o plângere, protestând față de o presupusă scădere a valorii proprietăților, iar tu ești unul dintre puținii proprietari care n-au subscris plângerii. Ai observat un alt vecin înjosind familia nou venită. Tu vrei să-i faci să se simtă bineveniți. Bați la ușa lor împreună cu fiul tău, iar bărbatul negru și fiul lui răspund. (Personajele: un tată negru și fiul lui, un tată alb și fiul lui).
  3. Un pastor ia cu el trei tineri din biserică pentru a face o vizită unei surori în vârstă. Aceasta trăiește singură într-o casă dărăpănată. (Personajele: pastorul, trei tineri, bătrâna doamnă).
  4. Tu și soția ta sunteți creștini. Un vechi coleg de cameră din timpul facultății, care este ateu, vă vizitează. În timp ce povestiți, atingeți problema religiei, iar prietenul vostru își exprimă ostilitatea față de biserică. El spune, „Biserica este plină de ipocriți.” (Personajele: un bărbat și soția lui, un prieten ateu).