Meniu Închide

Duhul Sfânt (Rusalii)

Pasaj biblic: Ioan 3:8

Idee generală: Putem vedea și simți lucrarea Duhului Sfânt

Obiecte: Un balon dezumflat. Opțional: un balon pentru fiecare copil.

Opțiune

Poate cineva să-mi spună ce zi este astăzi? (Ține balonul dezumflat și așteaptă pentru răspuns.) Nu sunt mulți oameni care  să-i cunoască semnificația. E numită ziua de Rusalii.

Numele zilei nu este foarte important. Dar ceea ce sărbătorim este foarte important. Astăzi sărbătorim venirea Duhului Sfânt în lume.

E foarte greu să ne imaginăm Duhul Sfânt pentru că nu putem vedea sau atinge un spirit. Deci vom vorbi întâi despre ceva ce puteți vedea și atinge. Poate aceasta v-ar ajuta să vă gândiți la Duhul Sfânt.

Lecție

Este ceva în acest balon? (Arată balonul dezumflat și așteaptă pentru răspuns.) Nu; e doar un balon dezumflat și mic.

(Umflă balonul) Este ceva în balon acum? Desigur, este aer, m-ați văzut umflând balonul.

Acum priviți cum iese aerul.( Ține balonul sus pentru ca copiii să vadă și eliberează aerul treptat.) Puteți vedea aerul ieșind din balon? Sigur că nu!

Puteți vedea aerul? Nu! Nimeni nu poate vedea aerul! Spunem că aerul este invizibil. Deși aerul este real și există peste tot în jurul nostru, nu-l putem vedea, este invizibil.

Nu putem vedea aerul, dar știm că este aici. (Umflă balonul și arată-l copiilor.) Cum știm că este aer în acest balon? Puteți vedea că balonul este umflat, este umplut cu aer. Deși aerul este invizibil, puteți vedea “lucrarea” lui asupra balonului.

Suflă unpic peste mâna ta. Puteți simți răsuflarea pe mâini? Sigur că puteți! Puteți vedea aerul pe care îl suflați?

Duhul Sfânt este ca aerul- invizibil, dar puteți simți și vedea lucrarea lui. Duhul Sfânt este Dumnezeu și Biblia ne spune că Duhul Sfânt lucrează întocmai ca vântul, nu-l poți vedea, dar poți înțelege cum lucrează.

Când asculți istoriile din Biblie și simți dragoste în inima ta pentru Isus Criston, este lucrarea Duhului Sfânt în inima ta. El pune acea dragoste în inima ta.

Când o persoană care nu-l iubea pe Isus se schimbă și devine Creștin, cine a lucrat în inima acelei persoane? Da, Duhul Sfânt!

Când cineva spune că îl iubește pe Isus, poți vedea lucrarea  Duhului Sfânt. Deși nu-l poți vedea, vei vedea lucrarea Duhului, pentru că El este Dumnezeu și este chiar aici, lucrând printer noi.

Deși azi vorbim în mod special despre Duhul Sfânt, avem de obicei tendința să uităm de El. De aceea am adus acest balon, ca astfel să vă amintiți ce am învățat în această lecție despre Duhul Sfânt.

Opțiune

(Dacă aveți câte un balon pentru fiecare copil.)

Ca să va ajut să vă amintiți de Duhul Sfânt în această săptămână, v-am adus câte un balon. Înainte de a vă duce la culcare, umflați balonul și legați-l. Gândiți-vă la Duhul Sfânt, care este invizibil- ca și aerul- dar pe care-l puteți simți lucrând în inimile voastre. Când vă treziți mâine dimineață, verificați dacă balonul mai are aer în interior. Apoi mai gândiți-vă o dată la lucrarea Duhului Sfânt, care este invizibil, dar a cărui lucrare se poate vedea în oamenii care-l iubesc pe Isus.