Meniu Închide

Dumnezeu atotputernic

Idee generală: Doar Dumnezeu este Atotputernic.

Obiecte: O păpuşă sau o pictură a unui supererou la modă.

Pasaj biblic:  Efeseni 1:18-19

Poate cineva să-mi spună cine este acesta? (Arătați păpuşa şi faceți o pauză pentru răspuns.) Aşa este, e Superman! Este unul din cele mai cunoscute personaje-supererou. La televizor vedem reclame cu el,  îl găsim și în magazine sub formă de jucării, este foarte promovat.

Eu nu prea dau atenţie acestui tip de jucării, poate voi îmi puteţi spune mai multe despre ele. Cum este și ce face Superman? Este viteaz? Este inteligent? Este puternic? Cât de puternic? Poate să facă lucruri pe care oamenii obişnuiţi nu pot să le facă? (Faceți o pauză pentru răspuns.)

(Asigurați-vă că imaginea sau păpuşa poate fi văzută de fiecare copil.) Se pare că avem un supererou extraordinar aici. Superman e mai rapid şi mai puternic decât foarte mulţi oameni. Este cu adevărat un supererou.

Mai spuneţi-mi un lucru despre Superman. Este real? Există cu adevărat Superman? Nu! Superman este doar un personaj de poveste, e imaginar. În realitate, niciun om nu este atotputernic şi nu poate face toate lucrurile.

Acum, aşteptaţi un minut. Am spus că nicio persoană nu este atotputernică și nu poate face toate lucrurile, nu-i aşa? Este adevărat? (Aşteptaţi pentru răspunsuri.) Nu!

Există o persoană care chiar este atotputernică şi poate face toate lucrurile. Cine este aceasta? Aşa este, Dumnezeu.

Biblia ne spune că Dumnezeu are o putere incomparabil mai mare decât orice cunoaştem noi, o putere pe care nu o putem compara cu nimic de pe Pământ. El este mai mare decât orice.

(Arătați din nou păpuşa sau imaginea.) Superman este imaginar, Dumnezeu este real! Dumnezeul nostru poate face orice. Dacă Superman era real, ar fi fost Dumnezeu chiar mai  mare? Da! Dumnezeu este mai mare decât orice pe Pământ, real sau creat de oameni.

Deci, când vedeţi sau auziţi de Superman, prefaceţi-vă aşa, în joacă, că el este mare şi tare. Dar să vă amintiţi că nu este decât creaţia unui om oarecare.

Superman, sau orice alt supererou vă poate aminti de faptul că  noi ştim că există cu adevărat cineva atotputernic. Acesta este Dumnezeul nostru, care trăieşte cu adevărat şi poate face orice. Nu e minunat să credem într-un Dumnezeu Atotputernic?

 

Foto: www.flickr.com