Meniu Închide

Dumnezeu ne-a trimis un Salvator

Figura 1Decupează și spune copiilor o poveste!

Pentru această activitate aveți nevoie de o coală de hârtie de culoare galbenă pe care să imprimați desenul cu prucul în iesle (fig. 2) și una de culoare albă pe care să imprimați desenul cu îngerii (fig. 3). Apoi, urmărind indicațiile de mai jos, tăiați cu ajutorul unor foarfece, în timp ce relatați povestea.

Cu mult, mult timp în urmă, Dumnezeu a promis oamenilor că le va trimite un Salvator, dar nimeni nu știa când anume are să se împlinească această promisiune. Cei care au crezut, au așteptat împlinirea ei timp de sute și sute de ani. Apoi, într-o zi, un înger s-a arătat unei fecioare din Nazaret, care se numea Maria. Îngerul i-a spus Mariei că va da naștere unui copil – Fiul lui Dumnezeu – copil care va purta numele Isus.

Maria era logodită și urma să se căsătorească cu Iosif. Îngerul s-a arătat lui Iosif și i-a spus că acest copil vine de la Dumnezeu și că El va salva omenirea din păcat. Chiar înainte de nașterea copilului, Maria și Iosif au făcut o călătorie la Betleem, pentru a fi numărați în cadrul unui recensământ care avea loc la porunca împăratului. (Îndoiți coala de hârtie de culoare galbenă, pe linia punctată aflată la mijloc)

Când au ajuns la Betleem, toate locurile de cazare erau ocupate. (Tăiați pe linia continuă, de la A la B, exceptând linia punctată)

Deși au încercat peste tot în micul oraș, Maria și Iosif nu au găsit nici măcar o singură cameră liberă. (Continuați să tăiați de la C la D și de la E la F)

Maria era obosită și simțea că bebelușul urma să se nască în curând. (Continuați să tăiați de la H la G)

În cele din urmă, Iosif a găsit un grajd unde au rămas să se adăpostească și să se odihnească. (Îndoiți pe ultimele doua linii punctate, astfel încât să se vadă bebelușul așezat în iesle, ar trebui să obțineți un decupaj ca cel din imaginea de mai sus)

Copilul Isus s-a născut în aceast grajd.

Departe de oraș, în camp, niște păstori își vegheau turmele de oi.
(Îndoiți coala albă pe linia punctată și tăiați de la A la B)

Era o noapte liniștită. (Continuați să tăiați de la C la B)

Deodată, un înger a apărut și o lumină puternică a luminat tot cerul. (Continuați să tăiați de la C la D)

Păstorilor li s-a făcut frică, dar îngerul le-a zis: „Nu vă temeți: căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: astăzi, în cetatea lui David, vi S-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul. Iată semnul, dupa care-L veți cunoaște: veți găsi un Prunc înfășat în scutece și culcat într-o iesle.” (Continuați să tăiați și îndepărtați secțiunea E, despăturați hârtia, ar trebui să obțineți un decupaj similar cu cel din figura de mai sus)

Apoi, cerul a fost acoperit de îngeri care spuneau: „Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte și pace pe pământ între oamenii plăcuți Lui.”

După plecarea îngerilor, cei trei păstori s-au grăbit să plece în căutarea pruncului pe care l-au găsit înfășat și culcat într-o iesle.

Isus a venit din ceruri, S-a născut pe pământ pentru a fi Salvatorul nostru. Acest lucru înseamnă că El ne poate ierta păcatele deci, hai să îngenunchiem în jurul ieslei și să-i mulțumim pentru acest lucru.

sablon_iesle sablon_ingeri