Meniu Închide

El este omnipotent

Obiecte: Un set de greutăţi.

Pasaj biblic: Apocalipsa 19:6 “Aleluia! Domnul, Dumnezeul nostru Cel Atotputernic, a început să împărăţească.”

Idee generală: Dumnezeu este atotputernic.

Aceste greutăţi ar trebui să ne facă din ce în ce mai puternici, dacă ne punem în gând să le folosim.  Secretul este să începem cu cele mai uşoare, ele trebuie ridicate în felul acesta. (Faceţi o demonstraţie.) Voi știți că nu putem ridica greutăţi o singură dată şi să ne aşteptăm deja să fim mai puternici. Nu, o singură dată nu ne va ajuta la nimic. Trebuie să le ridicăm în fiecare zi. Făcând regulat un număr de exerciţii, muşchii noştri vor deveni mai puternici. Apoi, când considerăm că muşchii sunt suficient de puternici, mai putem adăuga puţin la greutatea iniţială. Astfel, treptat vom deveni din ce în ce mai puternici.

Puterea sau forţa este, cu adevărat, ceva minunat. Gândiţi-vă, o macara imensă poate ridica o bucată de oţel cântărind multe tone, de la pământ până la acoperişul unei clădiri înalte la fel de uşor cum pot eu să pun o carte pe masă. O locomotivă poate trage un tren lung. Dinamita poate sfărâma pietrele. Vântul puternic poate mişca un vapor mare. În timpul unei tornade vântul poate răsturna o clădire. Apa are puterea să mişte din loc stâncile mari şi copacii, atunci când se produce o inundaţie.

Sunt şi alte forme de putere, ca şi puterea de a rămâne ferm pe poziție chiar și în perioade mai dificile, de suferinţă şi, mai ales, puterea de a rezista tentaţiei.

Dar toată puterea omului, a maşinii şi a naturii reprezintă doar o slabă reflectare a marii puteri a lui Dumnezeu. Biblia ne spune că Dumnezeu este omnipotent, că El este atotputernic.

Crezul apostolic spune ”Cred în Dumnezeu Tatăl Atotputernic, creatorul cerului şi al pământului.”

Ce minunat este să avem un Dumnezeu care este Atotputernic! El poate face toate lucrurile. El îşi pune braţele puternice şi iubitoare în jurul nostru pentru că Îi pasă, ne poartă de grijă şi ne păstrează în harul Lui. Cât de teribil ar fi să-L avem pe acest Dumnezeu puternic ca inamic, în loc de prieten.

Atunci când vă simţiţi muşchii devenind din ce în ce mai puternici, sau atunci când vedeţi o maşină puternică, sau auziţi vântul vâjâind, amintiţi-vă cât de puternic şi măreţ este Dumnezeu şi mulţumiţi-I pentru faptul că este Dumnezeul vostru.

 

Foto: www.imgur.com