Meniu Închide

Este El singura cale?

Pastorul de tineret tocmai a terminat de demonstrat în prelegerea sa unicitatea lui Isus Hristos, având ca punct de referință textul din Ioan 14:6 unde Isus a afirmat: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.“ Era mulțumit de profunzimea și elocvența prelegerii sale. A încheiat seara cu un cuvânt de încurajare pentru tineri.

Dar, câțiva dintre ei au rămas la locurile lor. Se putea citi pe fețele lor un sentiment de neliniște și nemulțumire, în același timp. Se priveau agitați unul pe celălalt, pentru a vedea care dintre ei va vorbi în numele grupului. În cele din urmă, una dintre fete a luat cuvântul. “Nouă ne vine greu să acceptăm câteva din lucrurile pe care le-ai afirmat în seara aceasta”, a izbucnit ea. “Ai spus că Isus este singura cale către Dumnezeu și către mântuire. Nu crezi că aceasta este o dovadă de îngustime și o lipsă de toleranță față de celelalte religii? De ce crezi că El este singura cale? De unde știi că nu hindușii, budiștii sau musulmanii sunt singurii conectați corect la  Dumnezeu? De unde știi că nu au și ei dreptate în felul lor? Nu crezi că dai dovadă de aroganță atunci când afirmi că doar creștinii sunt deținătorii adevărului? În plus, poate singurul motiv pentru care noi suntem creștini este tocmai faptul că ne-am născut într-o țară în care religia predominantă este creștinismul.”

Ceilalți tineri dădeau din cap în semn de încuviințare, în timp ce se uitau la pastorul de tineret, cu o expresie care le trăda întrebarea din inimi: “Ei, să vedem acum, ce vei răspunde?”

Întrebãri pentru discutie

  1. V-ați spus vreodată aceleași întrebări cu care se frământă acești tineri?
  2. Este posibil ca toate religiile să fie adevărate și valide în același timp? De ce da sau de ce nu?
  3. Ce influență are cultura din care provine o persoană asupra religiei pe care o va adopta?
  4. Citiți Ioan 14:6. Care este concluzia cu privire la celelalte religii pe care o puteți trage din afirmațiile Domnului Isus?
  5. Dă Isus dovadă de îngustime? Explicați răspunsul.

Subiecte posibile

Mântuirea, religiile lumii, Hristos – singura cale către Dumnezeu, adevărul…