Meniu Închide

Eternitate

Obiecte: Un ceas cu alarmă și un calendar.

Idee generală: Creştinii vor fi pentru totdeauna cu Dumnezeu.

Pasaj biblic: Psalmii 90:4.

Copii, cine-mi poate spune la ce oră îi sună alarma dimineaţa? (Ţineți ceasul şi aşteptați răspunsul copiilor.) Foarte bine! Acum, spuneţi-mi cât timp mai este până vă veţi mânca prânzul? (Aşteptaţi din nou răspunsul copiilor.) Poate că este destul de greu să spuneți dar, mai mult ca sigur ar trebui să mâncăm în 3 ore, atunci când manușul ceasului va indica ora doisprezece. (Calculați numărul de ore până la prânz şi mutați ceasul la ora respectivă.)

Când vorbim despre ore şi minute, vorbim despre timp.

O alarmă face zgomot atunci când e timpul să ne trezim. Dacă trebuie să ne trezim la şapte dimineaţa, putem seta alarma la acea oră. Nu avem cum să ştim cât e ora în timp ce dormim. Dar ceasul ştie. Când se face ora şapte fix, alarma porneşte. (Faceți alarma să sune.) Face zgomot, nu glumă, nu-i aşa? Iar atunci când ne trezim ştim exact cât e ceasul. Și ne pregătim să mergem la şcoală.

Un calendar este ca alarma unui ceas. Acest calendar ne arată în ce lună suntem. De asemenea, ne spune şi timpul, dar este vorba de un timp mai îndelungat. Anii sunt un timp îndelungat. Dacă bunica mea are nouăzeci de ani, înseamnă ca a trăit un timp foarte îndelungat. Biblia ne spune că şi bunicii nostri în vârstă vor muri într-o zi. Și noi vom muri într-o zi. Apoi ce se va întâmpla?

Dumnezeu ne spune că dacă-L iubim pe Isus, vom fi cu Dumnezeu pentru totdeauna. Este vorba despre un timp foarte, foarte lung. Îl numim eternitate. Eternitatea este un timp atât de îndelungat încât nu vom mai avea nevoie de alarme sau calendare (puneți obiectele de-o parte.) Vom fi cu Isus pentru eternitate.

Dacă mamele sau taţii vă spun că în două luni îi veți vizita pe bunici, asta vă bucură. Vacanţa cea mare vine peste câteva luni. Amintiţi-vă doar că dacă-L iubim pe Isus, atunci vom fi cu El pentru eternitate. Aceasta nu înseamnă câteva luni sau câțiva ani, este pentru totdeauna.

 

Foto: www.pexels.com