Meniu Închide

Etichete şi… aparențe

Subiect: Aparenţe înşelătoare

Materiale necesare: Un deschizător de conserve, o conservă mică de peşte (alegeţi un peşte cu carne roşie; cu cât mai mult seamănă cu mâncarea de pisică, cu atât mai bine) şi o etichetă de la o conservă de hrană pentru animale, de aceeaşi mărime cu conserva de peşte. Înainte de întâlnire, înlocuiți eticheta de la conserva de peşte cu cea de la conserva de mâncare pentru pisici.

Desfăşurarea lecţiei: Spuneți-le tinerilor pe un ton cât mai convingător, cât de mult vă place să mâncați. Sunteți un “înfulecător” de profesie, pe deasupra foarte pretenţios, mare amator de delicatesuri, dar acesta este un secret al dumneavoastră pe care îl ţineți cu străşnicie. În timp ce le dezvăluiți ce sunteți în stare să faceți pentru o mâncare bună şi anume că v-ați duce şi până la capătul pământului să vă satisfaceți poftele culinare, deschideți conserva care are lipită pe ea eticheta de la cealaltă conservă cu hrană pentru pisici. Pe măsură ce înfulecați carnea şi savurați sucul, lingându-vă din când în când pe buze de poftă, dați-le detalii despre ingrediente, gust, arome, calorii şi costul efectiv al unui asemenea… meniu pentru pisici. Pe cuvânt! Nu-i rău deloc… Aduce cu carnea de pui. Vrea cineva să guste? O bucăţică mică, mică?! Nimeni?!

Nu vă lăsaţi înşelaţi de aparenţe! Lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par…

Pasaj biblic: Fapte 10:1-23

Discuţii posibile:

  • Numeşte o legumă pe care pur şi simplu nu o suporţi. Ţi se pare greţoasă.
  • Înşiră câteva grupuri pe care le cunoşti… În ce fel aparenţele pe care le afişează, te-au făcut să te înşeli asupra lor. Poate pe unii i-ai considerat mândri, aroganţi, infatuaţi, pe alţii desueţi, insipizi etc.
  • Dacă Isus ar fi să îşi aleagă un grup dintre acestea, pe care l-ar alege?
  • Imaginează-ţi că eşti preşedintele unui consiliu care are ca sarcină să hotărască pedepse pentru colegii care s-au implicat în tot felul de acte de violenţă. Pe cine ai alege să facă parte din acel comitet? De ce?
  • Cât de importante sunt aparenţele atunci când îţi alegi un prieten, fie fată, fie băiat?
  • Cum poţi dărâma paravanele care s-au ridicat între diferite clici sau grupuri din şcoala ta sau chiar între persoane din acelaşi grup?

 

Foto: www.worshipministry.com