Meniu Închide

Există vreo legătură între BTS-uri și alte boli, precum cancerul?

Conform unui studiu condus de Kaiser Family Foundation, 60% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani nu știau faptul că BTS-urile pot cauza anumite forme de cancer. Într-adevăr, există o legătură între BTS-uri și alte boli grave, precum cancerul. Înțelegerea acestui adevăr foarte simplu ți-ar putea salva viața.

Exemplul cel mai elocvent care ne arată că BTS-urile pot cauza boli grave este virusul HPV. Cercetătorii au identificat o legătură foarte clară între HPV și cancer. De fapt, HPV-ul este cauza principală a cancerului de col uterin.

Centrul medical de la UCLA a remarcat faptul că aproximativ 99% dintre pacienții bolnavi de cancer de col uterin contactaseră virusul HPV. La nivel mondial, aproximativ 70% dintre cazurile de cancer de col uterin sunt cauzate de HPV. Un studiu Johns Hopkins arată că 80% din femeile active sexual pot contactat o BTS la un moment dat în viață. În consecință, la nivel mondial, în fiecare an, aproximativ 500.000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, iar aproximativ 300.000 mor în urma acestei boli.

Cancerul de col uterin nu este singurul risc. CDC declară că în Statele Unite, HPV-ul a cauzat 25.000 de cazuri de cancer între anii 1998 și 2003, dintre care amintim cancerul de col uterin, cancerul anal și cancerul bucal.

Conform unui articol publicat în Journal of Infectious Diseases, infecțiile anale cu HPV sunt la fel de frecvente ca infecțiile cervicale obișnuite. Așadar, în SUA peste 4.600 de persoane sunt diagnosticate anual cu cancer anal, iar aproximativ 700 de pacienți mor din această cauză.

Pentru o persoană infectată cu HPV, riscul de a dezvolta cancer la gât este de 32 de ori mai mare.

Dacă întreci limitele stabilite de Dumnezeu referitoare la sex, șansele de a contacta o BTS sunt foarte mari. O astfel de infecție ar putea da naștere unei boli grave, precum cancerul. În fiecare an, mii de pacienți mor ca urmare a acestei crunte realități.

Permite-mi să-ți amintesc că nu ești invincibil. Dacă îți vei continua jocurile de natură sexuală, BTS-urile ar putea deveni o realitate și pentru tine, o realitate care ar putea aduce cancer și moarte.

Foto: daily telegraph