Meniu Închide

Fantezie despre viitor

Tinerii tăi pot crea un joc care să le extindă cadrul de gândire despre profesia viitoare și să-i ajute în același timp să-și descopere unii altora interesele profesionale. Fiecare persoană scrie pe bilete de hârtie trei sau patru indicii despre profesia pe care crede că ar putea-o urma în următorii cinci sau zece ani, notând numele profesiei în partea de sus a biletului. Profesiile pentru care optează tinerii trebuie să fie serioase, dar indiciile lor pot fi și distractive, nu neapărat grave. Cere-le tuturor tinerilor să nu-și divulge profesia sau indiciile. Strânge biletele completate și amestecă-le pe toate.

După aceea, distribuie coli goale de hârtie. Cere-le elevilor să numeroteze colile de hârtie de la unu până la cifra reprezentând numărul de tineri prezenți la întâlnire. În timp ce ei își numerotează hârtiile, numerotează biletele pe care le-ai adunat. Când toate hârtiile și biletele sunt pregătite, citește cu voce tare indiciile de pe primul bilet și invită-i pe toți să încerce să ghicească despre cine este vorba și să noteze numele acelei persoane.

Amintește-le tinerilor să nu comenteze cu voce tare la vreunul dintre bilete sau la răspunsurile lor. După ce ai citit în întregime toate biletele cu indicii, dacă este cazul repetă biletele la care e nevoie de clarificare. Parcurge apoi din nou toate biletele și invită persoanele care le-au scris să se prezinte. Rezultatele vor fi surprinzătoare și distractive. Folosește pentru discuție întrebările următoare, plus alte întrebări din partea ta:

  1. De ce anume se tem adolescenții în legătură cu viitorul?
  2. De ce te temi tu cel mai mult în legătură cu viitorul?
  3. Citiți Matei 6:25-34. Credeți că Dumnezeu vrea să vă îngrijorați în legătură cu viitorul? De ce da sau de ce nu?
  4. Ce speranță vă oferă Dumnezeu pentru viitorul vostru?

Foto: FreeDigitalPhotos.net