Meniu Închide

Faptele bune

Obiecte: Un arbust mic sau o creangă cu struguri, mere şi banane legate cu o sfoară de creangă.

Idee generală: Creştinii fac fapte bune din recunoştinţă faţă de Dumnezeu.

Text: Col.1:10

Doar pentru puţin timp, mi-ar plăcea să vă prefaceţi că sunteţi detectivi. Uitaţi-vă la acest pomișor şi spuneţi-mi dacă observaţi ceva ciudat la el. Uitaţi-vă cu foarte mare atenţie. Ridicaţi mâna dacă observaţi ceva ciudat la el. (Aşteptaţi răspunsul copiilor. Aceștia vor observa probabil că pe aceeași creangă au crescut mere, struguri, banane.)

Într-adevăr, vedem tipuri diferite de fructe crescând din acelaşi copac. Ei bine, de ce pare atât de ciudat să vedem mai multe tipuri diferite de fructe crescând din acelaşi copac? (Obţine-ți răspunsuri care să evidenţieze faptul că într-un pom nu poate creşte decât un tip de fructe. Rugați-i să numească tipurile de fructe.) Da, merii ne dau mere şi din viţa de vie culegem ciorchinii de struguri. Putem să ne dăm seama ce tip de pom avem în faţă, judecând după roadele lui.

Știţi că în Biblie ne este prezentat un principiu asemănător cu privire la oameni? Putem afla ce fel de inimă are o anumită persoană, uitându-ne la faptele pe care aceasta le face. Dacă face mereu numai fapte rele, putem să ne dăm seama ce este în inima ei/lui. Dar dacă face multe lucruri bune, acest lucru ne arată că are inima plină de blândeţe şi bunătate.

Biblia ne îndeamnă să facem fapte bune nu pentru că trebuie să plătim pentru păcatele noastre, nu am putea niciodată să facem asta. Isus a murit pe cruce pentru ca toate păcatele noastre să fie iertate. Prin faptele noastre bune putem să-I  arătăm lui Isus cât suntem de recunoscători pentru că ne-a salvat. În același timp, nu putem avea în viaţa noastră şi fapte rele şi fapte bune, la fel cum un copac nu poate rodi şi mere şi struguri. Dacă suntem cu adevărat creştini, înseamnă că ne dorim ca viaţa noastră să fie roditoare. Cu siguranţă nu ne-am dori să fie goală, fără niciun rod. Și nici fructul faptelor rele.

Ceea ce ne dorim este doar un tip de fructe- doar faptele bune care-I vor arăta lui Isus cât de mult Îl iubim.

 

Foto: www.flickr.com