Meniu Închide

Filtre înfundate… minţi încuiate

Subiect: Discernământ

Materiale necesare: Diferite produse de curăţat şi câteva filtre cât mai murdare – filtre de ulei, de aer condiţionat, de chiuvete etc.

Desfăşurarea lecţiei: Un filtru bun permite apei, aerului, uleiului, să treacă prin el şi reţine toate mizeriile. La fel este și discernământul- un filtru al minţii. Abilitatea de a reţine la intrare tot ce este fals şi de a accepta numai adevărul. Apostolul Pavel spune în Efeseni 4:14 că discernământul denotă maturitate spirituală.

Pasaj biblic: Filipeni 1:9-11; Filipeni 4:8-9; Efeseni 4:14

Discuţii posibile:

  • Care este diferenţa între o minte suficient de deschisă pentru a lua în considerare ideile noi şi o minte care înghite totul, ca o groapă adâncă în care lucrurile cad rând pe rând.
  • Cum poate filtrul minţii tale să separe ceea ce are valoare de ceea ce este nevaloros?
  • Cum poate fi curăţat un filtru al minții care este înfundat și care nu mai funcţionează corespunzător cu ceea ce aşteaptă Dumnezeu de la noi? Citiți Romani 12:1-2.
  • Care sunt filmele pe care le vizionezi, muzica pe care o asculți, cărţile şi revistele pe care le citești, prietenii cu care îți petreci timpul.
  • Dacă ai trata cu toată seriozitatea Filipeni 4:8-9, cum ar trebui să arate viaţa ta de zi cu zi? Ce ar trebui să schimbi la modul în care trăieşti acum?

 

Foto: www.cleanalert.com