Meniu Închide

Flautistul impostor

Cu mulți ani în urmă, un om a vrut să cânte în Orchestra Imperială, dar nu știa sa cânte la nici un instrument. Deoarece era o persoană foarte bogată și influentă, a cerut să fie admis în orchestră, doar ca să poată apărea înaintea regelui.

Dirijorul a acceptat să îl primească, oferindu-i un loc în rândul al doilea al orchestrei. Cu toate că nu știa să citească notele muzicale, i-a fost dat un flaut, iar când orchestra cânta, el ridica flautul la gură și mișca din degete ca și cum ar fi cântat. A trecut prin toate partiturile și concertele, dar nu scotea nici măcar un sunet.

Înșelătoria a durat doi ani. Într-o zi, Orchestra Imperială a fost preluată de un nou dirijor. El a spus tuturor că vrea să asculte, în mod personal, fiecare instrumentist. Audiția avea drept scop, eliminarea tuturor celor ce nu erau suficient de buni pentru nivelul impus de noul dirijor.

Unul câte unul, instrumentiștii au cântat în fața noului dirijor. Îngrozit și plin de teamă, când i-a venit rândul pretinsului flautist, acesta a invocat motivul că este bolnav. Însă doctorul care a fost chemat să îl examineze, susținea contrariul – era perfect sănătos. Așa că, dirijorul a insistat să-l audă pe flautist interpretând ceva în fața sa.

Sosise ceasul în care, cu rușine, interpretul impostor, a trebuit să recunoască – era doar… un impostor… și nu un flautist… erau un flautist impostor… un flautist care doar învățase să mimeze… dar nu și să cânte!

Aceea a fost ziua în care a fost “citit” de experimentatul dirijor.

Ghid biblic:

Matei 12:36-37 și 25:31-46