Meniu Închide

Fluturați steagul! (Ziua națională)

Pasaj biblic: Romani 10:9

Idee generală: Ar trebui să mărturisim că Isus este Domn.

Obiecte: Steagul național. (Lecția aceasta poate fi folosită oricând. Pentru sărbătoarea națională, folosește opțiunea.)

Opțiune

Cine-mi poate spune ce sărbătoare vom avea în această săptămână? (Fă o pauză pentru răspunsuri.) Da, ziua României. În această săptămână oamenii vor arăta respect patriei noastre. Vom auzi mulți oameni vorbind între ei despre cât de grozavă e țata noastră, vom vedea mult roșu, galben, albastru, vom auzi multe lucruri despre România. Oamenii sunt mândri să fie cetățeni români, și în această săptămână, cu atât mai mult. Mulți oameni vor purta cu mândrie tricolorul.

Lecție

Poate cineva să-mi spună ce steag este acesta? (Ține steagul astfel încât să se vadă în întregime.) Cărei țări aparține acest steag? (Așteaptă pentru răspuns.) Da, este steagul României. Acest steag reprezintă națiunea noastră.

Oamenii flutură tricolorul ca să arate că sunt mândri de România, nu-i așa? Cu toții suntem cetățeni români. Dar noi trăim, de fapt, într-o țară care este cu mult mai mare decât oricare. Trăim în România și suntem cetățeni ai acestei țări, dar noi aparținem cu trup și suflet cui? Da, lui Dumnezeu. Acum, trăim în România, dar noi aparținem pentru totdeauna Împărăției lui Dumnezeu. Noi aparținem lui Isus și Isus este Dumnezeu.

Suntem noi mândri să aparținem lui Isus? Îl iubiți pe Isus? Vreți ca toți să știe că Isus este Domnul vostru? (Încuviințează și așteaptă pentru răspuns.) Desigur!

Nu ne este rușine de Isus. Isus este Domnul nostru. Suntem mândri să aparținem lui Isus! Putem lăsa pe toată lumea să afle aceasta.

Cum le putem arăta oamenilor că aparținem lui Isus? (Fă o pauză pentru răspunsuri. Repetă răspunsurile.) Este o cale foarte simplă în care putem mărturisi că Isus este Domn: oricând avem șansa, să spunem oamenilor că Isus este Dumnezeul nostru.

De fapt, Biblia spune că ar trebui să mărturisim oamenilor. Dumnezeu spune că dacă spunem cu gurile noastre “Isus este Domn” și credem cu adevărat, com fi salvați. Să spunem cuiva cu gura noastră înseamnă a mărturisi.

Isus spune că dacă-L mărturisim înaintea celorlalți, El va mărturisi despre noi înaintea Tatălui. Dacă spunem oamenilor că Isus este Dumnezeul nostru și că-L iubim, Isus va spune lui Dumnezeu că ne iubește.

Credeți că Isus este Domn? Atunci spuneți altora “Isus este Domn”!

Haideți să spunem de câteva ori, să exersăm. Puteți rosti împreună cu mine? Isus este Domn!

A spune că Isus este Domn seamănă cu a flutura un steag. Cineva flutură acest steag ca să le arate oamenilor că-și iubesc țara. Noi spunem “Isus este Domn” ca oamenii să știe că Îl iubim pe Isus și Îi aparținem.

Mi-ar plăcea să-mi faceți un mic favor în această săptămână. Căutați steaguri. De fiecare dată când vedeți un steag, fluturați și voi steagul pentru Isus. Spuneți “Isus este Domn!”. Mai bine, spuneți cuiva “Isus este Domn!”