Meniu Închide

Formele salvării (Vinerea mare)

Pasaj biblic: Coloseni 2:13-14

Idee generală: Isus a murit pe cruce pentru păcatele noastre.

Obiecte: Patru forme de hârtie: o stea, un cerc, un pătrat sau dreptunghi, și o cruce.

“Să privim câteva forme astăzi. Formele există peste tot în jurul nostru. (Arată pereții, ușa, ferestrele.) Ce formă are peretele? E un pătrat? Așa este, este destul de asemănător unui pătrat.

Ce formă  are ceasul? Așa este, forma unui cerc.

(Alege încă alte câteva forme care sunt destul de evidente – gura rotundă a unui pahar, forma dreptunghiulară a Bbliei, forma unui buton, etc.  Încheie prin a le arăta câteva forme cu mâinile)

Uneori formele ne amintesc de anumite lucruri. ( Arată-le copiilor  copiilor steaua) Ce e asta? ( Fă o pauză pentru răspunsuri.) Desigur, o stea. Aceasta de aici vă poate aminti de orice stea, chiar steaua de Crăciun. Uneori folosim stelele ca să recompensăm reușitele cuiva. Forma stelei ne poate aminti de foarte multe lucruri.

De ce vă amintește această formă? ( Arată-le cercul și fă o pauză pentru răspunsuri. Repetă răspunsurile. ) Da! Am mai văzut cercuri. Deci acest cerc vă poate aminti de un ceas sau un pahar, sau poate chiar un balon sau o minge. Un cerc ca acesta vă poate aminti de multe lucruri.

De ce vă amintește această formă? ( Arată-le dreptunghiul și pătratul și fă o pauză. Repetă răspunsurile. ) Desigur, aceasta vă poate aminti de o cutie, un perete, o carte, chiar și Bblie. Vedem pătrate peste tot în jurul nostru, deci un pătrat poate să ne amintească de diferite lucruri.

Ce ziceți de această formă? De ce vă amintește? ( Arată-le crucea și așteaptă pentru răspuns.) Așa este, ne amintește de jertfa de pe cruce a lui Isus.

Puteți vedea vreo cruce, aici, în biserică? ( Așteaptă pentru răspunsuri. Dacă nu sunt în zonă, întreabăi dacă își pot aminti unde în biserică au văzut o cruce) Creștinii folosesc adesea o cruce ca să își amintească și să le spună altora că Isus a murit pe o cruce pentru păcatele noastre.

Vă amintește această cruce de altceva? Nu cred. Această cruce, clar pentru toată lumea, că Isus a murit pentru păcatele noastre. Această cruce ne amintește doar de Isus.

Opțional

(Dacă folosiți această lecție pentru Vinerea Mare, includeți paragrafele următoare)

Astăzi este o zi foarte specială. Astăzi de amintim că Isus a fost crucificat, omorât pe o cruce, pentru păcatele noastre.

Isus a murit pentru noi într-o vineri. Numim ziua de azi Vinerea Mare pentru că Isus a luat toate păcatele noastre când a murit pe cruce în acea Vineri.

Continuă lecția!

Aceste forme vă pot aminti de tot felul de lucruri (arată pătratul sau dreptunghiul): cărți, uși, cutii; (ține cercul) ceasuri, mingi, baloane; (ține steaua) stele adevărate, stele de merit. Dar această formă (ține crucea)  ne amintește de un singur lucru: Isus a murit pe cruce pentru păcatele noastre.

Mi-ar plăcea să priviți și voi azi diferite forme.  Vedeți cât de multe forme de pătrat sau cerc puteți găsi. Încercați să găsiți și forma de stea. Nu încercați să numărați toate aceste forme. Dar în timp ce vă gândiți la formele de azi, căutați forme de cruce. Vedeți câte cruci puteți găsi. Isus a murit pe o cruce ca să ne salveze de păcatele noastre.