Meniu Închide

Găsește cuvântul lipsă!

Materiale necesare:

  • Biblie
  • 12 cartonașe
  • Un pix

Notați versetul pe care copiii l-au avut de memorat, pe fiecare dintre primele șase cartonașe, lasând afară câte un cuvânt (de fiecare dată altul). Apoi, scrieți încă un set identic de șase cartonașe.

Grupul se împarte în două echipe iar membrii echipelor se așează în linie dreaptă (în paralel cu echipa adversă). Fiecare participant își dă jos încălțămintea și o lasă în fața echipei din care face parte, la distanță de câțiva metri, formând o grămadă. Pe tot parcursul jocului, lângă grămezile de pantofi trebuie să rămână câte un lider, având cele șase cartonașe.

La momentul startului, primul membru al fiecărei echipe aleargă la liderul său. Acesta citește versetul de pe cartonaș, iar copilul trebuie să identifice cuvântul care lipsește. Dacă răspunsul este corect, copilul alege un pantof din grămadă și se întoare la echipa sa, înapoindu-l proprietarului. În situația în care răspunsul este incorect, copilul revine la echipă, făra pantof. (Pentru al doilea copil se folosește următorul cartonaș). Jocul continuă până când toți participanții unei echipe sunt încălțați.  Cartonașele folosite se pot repeta, dacă este necesar.

Foto: www. wikimedia.org