Meniu Închide

Găsește ouăle

De Paște organizați o vânătoare de ouă, folosind ouă de plastic și versete biblice pentru a indica locul unde pot fi găsite. Împarte vânătorii în două echipe, Roșii și Albaștrii. Prima echipă vor “vâna” ouăle cu numere roșii, iar cea de a doua pe cele cu numere albastre.

În momentul startului oferă fiecărui conducător de grup un ou cu numărul “1” în culoarea reprezentativă grupului, în interiorul căruia se găsește un bilet pe care este scris un verset biblic intenționat ales pentru a indica locul unde este ascuns oul cu numărul “2”.

De exemplu, dacă pe bilet este scris “Isaia 35:1” participanții vor descoperi în Bibliile lor că acest verset conține cuvântul “trandafir”, motiv pentru care se vor orienta în căutarea oului cu numărul “2” înspre un loc cu trandafiri. Psalmul 62:3 conține cuvântul “gard”, Eclesiastul 11:3 cuvântul “copac falnic”, Numeri 24.7 “tufiș”, toate aceste cuvinte constituind “chei” de rezolvare a problemei. Trebuie doar să vă folosiți cât mai mult imaginația.

Nu pot fi ascunse două ouă în același loc. “Vânătorii” nu au voie să schimbe locul ouălor sau să distrugă în vreun fel ouăle echipei adverse pentru a-i induce în eroare. De asemenea ouăle trebuie găsite în ordine crescătoare a numerelor și dacă vreunul este descoperit accidental el va fi lăsat în locul respectiv până când celelalte ouă de dinaintea lui vor fi găsite.

Echipa care găsește prima toate ouăle va fi declarată învingătoare. Ultimul ou va conține un bilet pe care va fi menționat un verset despre victorie.