Materiale:
- 4 scaune
- 2 bucăți de frânghie
Legați unul dintre capetele primei frânghii de partea de jos a piciorului unui scaun. Procedați la fel și cu cel de-al doile capăt, legându-l de piciorul altui scaun. Faceți același lucru și cu restul materialelor. Așezați scaunele la o distanță potrivită pentru ca frânghia să stea întinsă și să formeze o linie dreaptă. Cele două linii formate cu ajutorul frângiilor trebuie să fie paralele, păstrând o distanță de câțiva centimetri între ele. Aceasta va reprezenta „prăpastia” peste care care copiii vor trebui să sară. Scopul jocului este ca participanții să sară peste prăpastie.
Dacă aveți un grup mai mare de copii, puteți forma două echipe. În acest caz, vor sări doi copii odată, câte unul din fiecare echipă (asigurați-vă ca frânghia să fie suficient de lungă). După ce toți copiii au sărit peste prăpastie, modificați poziția scaunelor pentru a crește dimensiunile prăpastiei și reluați săriturile. Încet, încet, tot mai mulți copii vor fi eliminați din joc, pe măsură ce prăpastia se lărgește tot mai mult. La final, faceți prăpastia atât de mare încât nici chiar campionul acestui joc să nu o poată trece.
În continuare, puteți citi Ioan 14:6 „Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul și Viața. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine”. La fel ca în jocul nostru, nu putem trece singuri prăpastia care există între noi și Dumnezeu. Uneori încercăm să facem acest lucru prin propriile noastre eforturi (să facem bine, să fim buni, să ne spunem rugăciunile, să participăm la serviciile unei biserici), dar până la urmă ne vom prăbuși. Ea este acolo din cauza păcatelor noastre și avem nevoie de Isus pentru a realiza un pod între cele două buze ale prăpastiei. Prin Isus toți putem fi câștigători și să ajungem în prezența lui Dumnezeu.
Notă: Atunci când jucați acest joc în exterior, puteți adăuga și o porțiune de alergare înainte de săritura peste prăpastie.
Foto: www.pixabay.com