Meniu Închide

În cazul în care ești infectat cu BTS…

În cazul în care ești infectat cu BTS, nu poți face o injecție sau lua antibiotice împotriva virusului?

Când vine vorba de tratarea BTS-urilor, nu există remedii rapide. Pentru 19 din 25 de BTS-uri nu există tratament. Acest lucru înseamnă că în peste 75% dintre infecții, nu mai poți face nimic odată ce ai contactat boala.

Un raport realizat de CDC indică faptul că aproximativ 65 de milioane de americani suferă de BTS-uri incurabile. Nu poți desconsidera planul lui Dumnezeu cu privire la sex, iar apoi să respingi consecințele; nu e suficient să recunoști că BTS-urile reprezintă un potențial pericol. Un studiu arată că atitudinea fetelor nu s-a schimbat, deși acestea aveau cunoștințe despre BTS-uri. Ele cunoșteau informația, dar nu și pericolele. Lasă-mă să clarific lucrurile.

HPV este BTS-ul cel mai întâlnit. În fiecare an, 6 milioane de americani sunt infectați cu acest virus. Uneori, acesta duce la cancer invaziv. Cu toate acestea, HPV-ul nu poate fi tratat. Aproximativ 16% dintre americanii cu vârste cuprinse între 14 și 49 de ani au herpes genital (HSV), iar acest virus poate duce la infecții grave. Și, din nou, nici acesta nu poate fi tratat. În SUA, în fiecare an, aproape 100.000 de americani sunt infectați cu hepatita B. Aproxiamtiv 5.000 de oameni mor în fiecare an din cauza acestei boli și a complicațiilor pe care le presupune. Și totuși, nu poate fi tratat.

Este adevărat faptul că s-au descoperit tratamente de prevenire a BTS-urilor, cum ar fi vaccinul împotriva HPV. Dar, după cum am discutat și la întrebarea 8, eficiența acestei intervenții este limitată. Vaccinul HPV este exclusiv pentru femei și are o rată de eșec de 30% (Institutul Național de Cancer din SUA recunoaște faptul că vaccinul nu va putea preveni aproximativ 30% dintre cazurile de cancer).

Există și alte BTS-uri care pot fi tratate, dar de cele mai multe ori, tratamentul este lung și dureros. Chiar și în cazul BTS-urilor tratabile, rezistența la medicamentație este o realitate tot mai îngrijorătoare. În 2006, 13.8% dintre cazurile de gonoree au fost rezistente la antibiotice, în comparație cu 9.4% în 2005, 6.8% în 2004 și 4.1% în 2003.

În concluzie, nu te poți angaja într-o relație sexuală ilicită și să aștepți ca medicina modernă să anuleze toate consecințele. Rezultatele finale sunt grave, ba chiar mortale. Singura modalitate de a te proteja de daunele pe care BTS-urile le pot provoca este să te ferești de sursele de infecție.

Photo: http://www.shutterpoint.com/Photos-ViewPhoto.cfm?id=98044