Meniu Închide

Îndoiala

Idee generală: Îndoiala dispare atunci când credem cu adevărat.

Obiecte: O cutie mică sigilată, care să conțină o bucată de marmură albastră şi o bucată de gumă.

Pasaj biblic: Ioan 20:25

Copii, vă rog să ascultaţi. (Scuturați cutia cu marmura albastră şi bucata de gumă.) Vă întrebaţi ce am aici? (Scuturați din nou cutia.) Dacă v-aş spune că înăuntru am o bucată de marmură albastră şi o bucată de gumă, m-aţi crede? (Cei mai mulţi vor răspunde “da”. Sperăm că unii vor răspunde “nu”.) Nu credeţi că am aceste lucruri în cutie? Cum v-aș putea demonstra că aceste lucruri sunt cu adevărat înăuntru? M-aţi crede dacă aş fi deschis cutia şi v-aş fi lăsat să priviţi lucrurile despre care v-am spus? (Aşteptați pentru răspunsul lor care, probabil, va fi “da”.) Doar așa m-ați crede cu adevărat că în cutie este o bucată de marmură albastră şi una de gumă? Atunci, la terminarea lecţiei, veţi putea veni să vă uitaţi, şi să vă alungaţi astfel toate îndoielile.

Îndoielile sunt un lucru ciudat, nu-i aşa? Spunem adesea,”Mă îndoiesc” sau ”Nu prea cred”…sau “Nu voi crede până nu voi vedea cu ochii mei”.

Biblia ne relatează o întâmplare despre un ucenic care este numit “necredinciosul”. Numele lui era Toma- unul din cei doisprezece. El ştia că Isus a murit pe cruce. Știa că Isus trebuie să aibă urmele cuielor în palme şi picioare. Știa că un soldat roman şi-a înfipt suliţa în coasta Lui.

Prietenii Lui şi ceilalţi discipoli îi spuneau: ”Isus este în viaţă, L-am văzut”. Dar Toma se îndoia. Avea nevoie de o dovadă. A spus că nu va crede o asemenea poveste incredibilă până nu va vedea urmele cuielor în mâinile şi picioarele lui Isus. Voia chiar să atingă rănile Lui. Numai astfel avea să creadă.

Biblia ne spune că Isus s-a arătat lui Toma și i-a arătat rănile Lui. Isus i-a spus lui Toma să-şi pună degetul pe rănile făcute de cuie şi de suliţă. Și apoi toată îndoiala a dispărut. Toma a văzut şi a crezut. Isus i-a spus, “Toma, pentru că ai văzut ai crezut”.

Dar apoi Isus ne-a făcut o promisiune. El a spus, “Binecuvântaţi sunt cei care nu au văzut şi au crezut”.

Oricând avem îndoieli legate de problema învierii lui Isus, să ne amintim de Toma. El era o persoană care se îndoia, avea nevoie de dovezi ca să creadă. Și Isus i-a dat dovezile de care avea nevoie pentru a crede. Amintiți-vă că noi ne închinăm unui Salvator Viu! Nu e nicio îndoială.

 

Foto: www.pixabay.com