Meniu Închide

Îndreptățiți

Obiecte: O nuia.

Pasaj biblic: Romani 3:28 „Pentru că noi credem că omul este socotit neprihănit prin credinţă, fără faptele Legii”

Idee generală: Dumnezeu L-a pedepsit pe Fiul Lui pentru ca păcătosul să fie declarat nevinovat.

Priviţi această nuia! Dacă ai făcut un lucru rău, mama şi tatăl tău s-ar putea să vină la tine cu ceva de genul acesta. Ce credeţi că ar face cu ea? (Permiteţi unui copil să răspundă.) Aşa este! S-ar putea să vă lovească cu ea, dar cel mai probabil, v-ar pedepsi pentru ceva ce ei n-ar fi vrut să faceţi. Dacă nu aţi ținut cont de îndemnurile lor, este posibil să fiţi pedepsiţi în felul acesta. (Ţineţi nuiaua şi bateţi-o de palmă o dată sau de două ori.)

(Chemaţi un copil în faţă- unul care este mai mare şi nu va fi speriat.) Haideţi să spunem că … (folosiţi numele copilului) nu a ascultat aşa că îl voi pedepsi. Să presupunem că a fost neascultător şi merită să fie pedepsit. Acum, în loc să-l lovim pe … (spune-ţi numele copilului), mă voi lovi pe mine. În acelaşi timp, îl voi considera pe copilaş nevinovat. Nu va mai fi lovit. A greşit, dar în loc să fie lovit cu această nuia, am fost eu, şi el a scăpat de pedeapsă. Sunt sigur că … (numele copilului) ar fi fericit. Voi aţi fi fericiţi dacă aţi scăpa de o pedeapsă? (Permiteți copilului să revină la locul lui.)

Dumnezeu face ceva asemănător atunci când ne îndreptățește pe mine şi pe tine. Biblia ne spune că facem tot felul de lucruri rele, şi Dumnezeu ne spune că trebuie să fim pedepsiţi. Dar, surpriză! Dumnezeu l-a pedepsit în locul nostru pe Isus. L-a pedepsit pe propriul Fiu, Isus, care nu a păcătuit niciodată. Atât de mult ne iubeşte Dumnezeu. El l-a trimis pe unicul lui Fiu, iubitul lui Fiu să moară în locul  nostru. Atunci când ne îndreptățește, El declară că nu mai suntem vinovaţi de  lucrurile rele pe care le facem. Dar El spune asta doar pentru că, o dată, Isus a fost gata să moară pentru păcatele noastre.

Nu cred că vreunul din voi şi-ar dori să fie pedepsit pentru ceva ce nu a făcut. Pentru ceva ce a făcut altcineva, poate sora, sau fratele său. V-ar plăcea asta? (Lăsaţi-i pe copii să răspundă.) De fapt, cred că am fi cu toţii foarte furioşi dacă fratele sau sora noastră ar face ceva greşit și noi am fi pedepsiţi în locul lor. Nu ar fi drept. Dar Isus ne-a iubit atât de mult încât nu S-a înfuriat. El a vrut să se sacrifice pentru noi.

Sper că mamele şi taţii voştri nu se văd nevoiţi prea des să vă pedepsească pentru prostioarele pe care le faceţi. Dar dacă vă pedepsesc, este pentru că aţi fost neascultători. Amintiţi-vă, însă, că Dumnezeu L-a pedepsit pe Isus pentru ceea ce noi, oamenii am făcut rău. Pentru că El a suferit pentru noi, nu trebuie să ne mai îngrijorăm că vom fi pedepsiţi. Suntem liberi. Suntem îndreptățiți. Ar trebui să-i mulţumim lui Dumnezeu pentru asta. Nu este Dumnezeu minunat?

 

 

Foto: www.pixabay.com