Meniu Închide

Infinitul

Obiecte: O coardă mai lungă şi una mai scurtă, un ghem de sfoară, o ruletă.

Pasaj biblic: Psalmii 145:3 ” Mare este Domnul şi foarte vrednic de laudă, şi mărimea Lui este nepătrunsă.”

Idee generală: Noi măsurăm lucrurile mari şi mici, lungi şi scurte, dar Dumnezeu nu poate fi măsurat.

Dragi copii, coarda cea scurtă pe care o am în mâna mea are o lungime de aproximativ 60 de centimetri. (Ţineţi coarda de unul din capete.) Cu această bucată mică nu aș putea lega o cutie foarte mare, nu-i aşa? Este prea scurtă. Dar acum daţi-mi voie să iau o bucată mai lungă de coardă. Cine poate să-mi spună care dintre aceste coarde este mai lungă? (Ţineţi cele două coarde una lângă alta astfel încât copiii să poată să răspundă.) Sigur că aceasta (ţineţi-o pe cea mai lungă) este mai lungă. Poţi lega cu ea o cutie mare.

Acum voi ţine aceste două bucăţi de coardă una în prelungirea celeilalte. Coarda scurtă se termină aici (arătaţi locul în care se termină.) iar cea mai lungă se întinde până aici, jos. Dar priviţi la firul acesta lung, lung de tot! (Arătaţi capătul din ghemul de sfoară, lăsând ghemul jos.) Nu putem vedea celălalt capăt al sforii pentru că este prea lung. Noi putem măsura aceste două fire-  unul e mai lung, altul mai scurt. În orice caz, nu-l putem măsura pe cel mai lung. E prea lung pentru a fi măsurat.

Pot lua această ruletă şi să vă măsor pe fiecare din voi. Unii din voi sunteţi scunzi ca această bucată de sfoară, alții sunteţi mai mari şi înalţi ca aceasta coardă mai lungă. Dar numai Dumnezeu este ca această sfoară lungă, lungă. Nu-l putem măsura pe Dumnezeu pentru că este prea mare. El este infinit. Nu putem folosi nici măcar ruleta pentru ca să-L măsurăm.

Biblia ne spune că Dumnezeu este infinit. Dumnezeu este atât de mare încât El a creat întreaga lume. El ne-a creat pe mine şi pe tine. Există un cântec care spune: “El ține întreaga lume în mâinile Lui!”.

S-a întâmplat vreodată să vă speriaţi, înconjurați fiind de o mulțime de oameni și pentru o clipă să vă pierdeți din ochi părinții? Dar când i-ați găsit, v-ați simţit în siguranţă. Ei sunt mai mari decât voi şi vă pot ajuta. Ei pot face multe lucruri pe care voi nu le puteți face, ca copii.

Dumnezeu este atât de puternic şi infinit încât El ne poate ajuta chiar mai mult decât părinţii noştri. Dumnezeu ne poate ajuta întotdeauna. Nici nu vă pot spune cât de mare este Dumnezeu. El este ca această sfoară care pare că n-are capăt. Nu-L putem măsura. Dar Biblia ne spune că deşi nu putem şti cât de mare este Dumnezeu, Dumnezeu ne va ajuta mereu atunci când ne rugăm Lui.

 

Foto: www.pixabay.com