Meniu Închide

Înflorind pentru Dumnezeu

Pasaj biblic: 2 Petru 3:18

Idee generală: Ar trebui să urmărim să creștem ca creștini.

Obiecte: O floare înmugurită și o floare deschisă.

În această perioadă a anului vedem mulți (Arată floarea înmugurită.)…boboci! Multe plante au părut să se odihnească de-a lungul iernii, dar acum se trezesc la viață. Iarba devine verde, copacii și plantele încep să aibă muguri. Când vă întoarceți acasă astăzi, vedeți câți muguri puteți zări.

Acesta nu va rămâne un boboc pentru totdeauna, sau va rămâne? Ce credeți că va deveni acest mugure? (Fă o pauză pentru răspuns. Între timp pune ușor mugurele de-o parte și ia floarea.) Da! Va deveni o floare! Cel puțin, sperăm cp va înflori.

Totuși, acest mugure are nevoie de puțină grijă, puțină așteptare ca să se deschidă într-o floare. De obicei Dumnezeu trimite vremea potrivită ca să facă mugurii să se transforme în flori. Dacă avem muguri ca aceștia în casă, așteptăm și îi îngrijim ca să fim siguri că vor înflori.

Cine poate să-mi spună ce-ar trebui să fac cu acest mugure ca să fiu sigură că se deschide într-o floare? Pot să-l pun pe jos în felul acesta? (Pune mugurele pe podea.), sau ar trebui să-I dau puțină apă. (Fă o pauză pentru răspuns.) Desigur, are nevoie de apă ca să rămână vie și să devină o floare. Ar trebui să o pun într-un pahar de apă.

Dacă l-aș pune într-un pahar de apă, apoi într-un dulap, ar înflori? (Fă o pauză pentru răspuns.) Ar trebui să-l pun în lumina soarelui? Desigur, acest mugure are nevoie de apă și lumină ca să se deschidă. Dar dacă nu ai grijă de el, probabil nu va înflori vreodată. Se va usca și va muri.

Am adus acest boboc și această floare pentru că îmi amintesc de Creștini. Într-un fel, noi Creștinii semănăm cu acest boboc. Putem crește, devenind niște Creștini frumoși, flori ale lui Dumnezeu (Ține floare.) dar avem nevoie de așteptare. Trebuie să facem anumiți pași ca să fi siguri că creștem.

Ce credeți că trebuie să facem ca să devenim niște Creștini înfloritori? (Fă o pauză pentru răspunsuri. Repetă răspunsurile. Îndeamnă-I pe copii cu întrebări suplimentare.) Ar trebui să ascultăm povești cu Isus și să citim din Biblie? Ar trebui să ne rugăm lui Isus să ne ajute să creștem și să rămânem aproape de El? Ar trebui să încercăm să facem lucrurile pe care știm că Isus le vrea de la noi? Ar trebui să încercăm să le arătăm oamenilor dragostea lui Dumnezeu? Acestea, toate, sunt lucruri pe care le putem face ca să creștem ca creștini.

Aceste două lucruri sunt mai speciale și sunt foarte importante. Ar trebui să ne rugăm mereu lui Isus să ne țină aproape de El și să citim mereu din Cuvântul lui Dumnezeu, ca să aflăm ce vrea El să facem. Aceste două lucruri sunt ca apa și lumina fără de care bobocul n-ar înflori. Dacă  nu-i dăm acestui mugure apă și lumină, se va usca. Dacă nu citim din Biblie și ne rugăm, ne vom usca și vom muri ca creștini.

Dar dacă îngrijim acest mugure cu grijă, va deveni (ridică floarea) o floare frumoasă. Dacă avem grijă să ne trăim viețile aproape de Dumnezeu, putem deveni flori frumoase ale lui Dumnezeu.