Meniu Închide

Întrebări test

 1. Ai fi în stare ca pentru o sută de milioane de lei să te ridici în mijlocul serviciului religios de duminică și să cânți din toți plămânii?
 2. Este întotdeauna rău să pierzi timpul? Cum comentezi această afirmație: “Orice nu duce la progres este o pierdere de timp.”? Ești de acord cu ea?
 3. În timpul unui naufragiu unele persoane obișnuiesc să se roage fervent. În ce măsură consideri că rugăciunea este factorul determinant care face ca unii oameni să supraviețuiască iar alții nu unei catastrofe?
 4. Este anul 2010 și tocmai ai fost informat că Pământul va fi distrus mâine. Un prieten de al tău care lucrează la NASA îți poate pune la dispoziție o capsulă în care să părăsești planeta pentru totdeauna. Te-ai folosi de această oportunitate conștient fiind că niciodată nu vei mai reveni pe pământ? Dacă ai putea să iei cu tine încă trei persoane, care ar fi acestea și de ce le-ai alege tocmai pe ele?
 5. Maica Tereza te-a sunat astăzi la telefon și ți-a spus că are o nevoie disperată de tine pentru a o ajuta doi ani în India. Nu poate să te plătească dar îți poate asigura un pat și un loc la masă alături de ceilalți voluntari. Ți-a explicat că sarcina ta va fi să schimbi așternuturile bolnavilor și să hrănești muribunzii. Ce i-ai răspunde?
 6. Din cauza unei erori de calculator compania de telefoane ți-a trimis un cec de jumătate de miliard. Cecul este emis pe numele tău, nu ar fi nici o ilegalitate să îl încasezi dar în același timp ești conștient de faptul că s-a comis o greșeală. Cum ai proceda în această situație: ai încasa cecul profitând de eroarea produsă ori ai suna la respectiva companie pentru a-i informa de cele întâmplate? La fel te-ai comporta dacă ar fi vorba de un singur milion?
 7. În timpul celui de-al doilea război mondial, teologul german Dietrich Bonhoeffer a participat la o conspirație care avea ca scop uciderea lui Hitler. Deși conspirația a fost descoperită și Bonhoeffer împușcat, consideri că a fost corect din partea lui să consimtă la a-l ucide pe Hitler? Dacă tu ai fi fost în locul lui ai fi răspuns unei astfel de misiuni? De ce da sau de ce nu?
 8. Consideri că dacă ai fi fabulos de bogat, ți-ai putea păstra conștiința? Cât de mult este prea mult?
 9. Cum ai consilia un prieten homosexual care ar dori să devină creștin?
 10. Când trebuie să alegi între bine și rău, ții cont de consecințele prezente sau mai degrabă de cele viitoare? De ce?
 11. De câteva săptămâni, un prieten de al tău care lucrează la un magazin de piese auto, a început să fure diferite lucruri necesare pentru a-și repara mașina. Într-o zi te-a chemat să îl ajuți să își repare mașina și tu urma să folosești piesele furate. Cunoscând proveniența pieselor, ce hotărâre ai fi luat? I-ai fi reparat mașina ca și cum nimic rău nu s-ar fi întâmplat sau l-ai fi atenționat asupra faptelor sale și ai fi refuzat să îl ajuți?
 12. Una din vecinele tale vine în fugă acasă la tine, cerându-ți să o protejezi de soțul său violent și abuziv. Înainte de a avea posibilitatea să chemi poliția, soțul ei apare în ușă, foarte nervos și te întreabă dacă soția lui este acolo. Ce i-ai răspunde?
 13. Crezi că ar fi posibil să trăiești fără regrete? Cum?
 14. Doctorul tocmai te-a informat că tatăl tău suferă de o boală foarte rară de sânge și mai are de trăit cel mult șase luni. El nu știe nimic de această afecțiune și rămâne la latitudinea ta dacă să îi spui sau nu. Ce vei face? Îi vei destăinui adevărul sau îl vei lăsa să își trăiască ultimele zile din viață ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat? Dacă tu ai fi în situația aceasta, ce ai prefera: să ți se spună adevărul sau mai degrabă ți-ai dori să nu știi nimic. De ce?
 15. Îți revine responsabilitatea de a distribui douăzeci de milioane de dolari pentru a face din lume un loc mai bun. Cum ai împărți acești bani?
 16. Îți inviți un prieten relativ nou, de sex opus, la un film și constați că este o producție care abundă în scene erotice ce te face să te simți foarte stingherit. Nu ești sigur nici de ceea ce gândește prietenul tău. Ce vei face în această situație?
 17. Mama ta suferă de boala Parkinson și doctorul te-a informat că singura șansă de vindecare este folosirea unor medicamente provenite din fetuși avortați. Ai de ales dacă optezi pentru vindecarea mamei tale prin această nouă medicație sau a o lăsa în continuare să sufere. Ce vei face și de ce?
 18. Cum crezi că va arăta viața pe pământ peste o sută de ani?
 19. Cum ar fi să trăiești veșnic?
 20. Ți se oferă 1 milion dolari pentru a face următoarele: În fața ta se află 10 pistoale, dintre care numai unul este încărcat. Trebuie să iei unul dintre pistoale, să-l duci la tâmplă și să apeși pe trăgaci. Dacă rămâi în viață ești milionar. Ai accepta riscul?
 21. Cineva foarte apropiat e în suferință, paralizat și într-o lună va muri. Te imploră să-i dai otravă ca să poată muri. Ai face-o? Dar dacă ar fi tatăl tău? Ar fi ilegal să ajuți un muribund să moară? Dacă cineva nu e pe moarte, dar are dureri foarte mari, ar fi bine sa i se dea voie să se sinucidă? Dar dacă persoana are o durere mai degrabă emoțională decât fizică?
 22. Ți-ai prelungi viața cu un an, dacă prin aceasta ai scurta-o pe a unei ființe umane aleasă la întâmplare? Ar avea importanță cine e acea ființă?
 23. Un prieten bun reușește să facă o glumă bine concepută pe seama unuia dintre defectele care te fac ridicol. Cum ai reacționa? Cât de iertător ești când te dezamăgesc prietenii?
 24. Dată fiind posibilitatea de a alege pe oricine din lume pe cine ai dori ca musafir la cină? Dar ca prieten(ă) apropiat(ă)? Dar ca iubit(ă)? Ce cauți într-un prieten? Ce nu te aștepți nici nu dorești de la un iubit (o iubită)? Ești atras de oameni pe care consideri că e sănătos să-i ai în preajmă?
 25. În timp ce parcai seara târziu, ai zgâriat ușor un Porsche. Ești sigur că nimeni altcineva nu a văzut ce s-a întâmplat. Paguba e minoră și nu va fi acoperită de asigurare. Ai lăsa o notă?
 26. Tu și o ființă iubită sunteți în camere separate cu câte un buton la îndemână. Știți că veți fi uciși amândoi dacă unul dintre voi nu apasă pe butonul său în următoarele 60 minute; mai mult, primul care va apăsa pe buton va salva pe celălalt, dar va fi imediat ucis. Ce crezi că vei face?
 27. Fără rinichiul tău, cineva apropiat va muri într-o lună. Șansele tale de a supraviețui operației sunt de doar 50%, dar dacă vei scăpa, viața ta va fi normală după aceea. Ai fi de acord cu operația? Ți-ai risca viața pentru cineva apropiat din obligație sau din iubire? Ar avea importanță dacă ai putea refuza fără să afle nimeni niciodată? Dar dacă persoana te-ar ruga să nu-ți riști viața?
 28. Înfățișare fizică vis-a-vis de creier. Ce contează mai mult pentru tine? De ce?
 29. Mai ai 7 zile de viață. Ce ai face în timpul care ți-a mai rămas?
 30. Să presupunem că în ziar apare poza ta pe prima pagină. Despre ce crezi că ar scrie articolul referitor la tine? ….. Scrie-l!
 31. Enumerați câteva filme care nu conțin nici o imagine erotică.
 32. Scrie titlul câtorva cântece la modă care vorbesc despre sex.
 33. Ce înseamnă pentru tine o viață trăită cu succes?
 34. Care sunt două lucruri pe care le-ai face dacă ai fi președintele țării.
 35. De câtă disciplină crezi că are nevoie un copil, în realitate? De ce crezi așa?
 36. Ești de acord că cel mai bun mod de a obține cooperare din partea copiilor este folosirea pedepsei? De ce da sau de ce nu?
 37. Descrie cerul.

 

Foto: http://raws.adc.rmit.edu.au/~s3326816/blog2/?tag=wineberger