Meniu Închide

Isus nu trăiește aici (Ziua înălțării)

Pasaj biblic: Faptele apostolilor 1:11

Idee generală: Isus trăiește în cer, dar se va întoarce pe pământ.

Obiecte: O scrisoare personală în plicul ei, o Biblie.

“Am primit o scrisoare drăguță în această săptămână. (Ridică scrisoarea.) E de la sora mea (sau de la o rudă, un prieten care stă în afara orașului.) Ea nu locuiește aici. Locuiește altundeva, departe.

Din moment ce locuiește departe, trimite scrisori ca să păstrăm legătura. În această scrisoare îmi spune că e bine și îmi povestește cu ce se ocupă în această perioadă.

Câți dintre voi aveți bunici sau alți prieteni care trăiesc departe? Cei mai mulți dintre noi avem cel puțin o persoană iubită care locuiește departe. De fapt, eu cunosc o persoană care vă iubeșt și locuiește departe în acest moment. Puteți să ghiciți cine este acea persoană specială? (Așteaptă pentru răspuns. S-ar putea să trebuiască să-I încurajezi cu întrebări suplimentare). Cine a trăit pe pământ cândva dar acum trăiește în Cer? N-a spus Isus că iubește copiii foarte mult? Da! Isus vă iubește foarte mult, dar trăiește departe, în Rai.

Deși nu-L putem vedea, știm că Isus este viu- ca și bunica sau bunicu, sau sora mea. El trăiește, doar, foarte departe, mai departe decât bunicii oricui, mai departe decât orașul surorii mele.

Desigur, putem citi noutăți despre Isus, la fel cum eu aflu vești despre sora mea sau voi despre bunicii voștri. Putem citi povești cu Isus? Sigur, putem citi despre Isus în Biblie. Deci, deși trăiește departe, putem ține legătura citind despre El din Biblie. E scrisoarea lui Isus pentru noi.

Eu am primit vești foarte bune de la sora mea în această scrisoare. (Scoate scrisoarea din plic în timp ce vorbești.) Spune că va veni în orașul  nostru, dar nu spune exact când are de gând să vină.

Vin bunicii voștri vreodată în vizită? Poate nu știți exact când, dar probabil se vor reîntoarce. Într-o zi familia voastră s-ar putea să primească o scrisoare ca aceasta care să anunțe vizita lor în orașul vostru.

Noi avem deja o scrisoare de la Isus în care ne spune că se va întoarce. (Arată Biblia.) Înainte ca Isus să plece în cer, a promis că se va întoarce.

Opțiune

(Dacă țineți lecție în Ziua Înălțării, includeți paragrafele următoare.)

Astăzi sărbătorim ziua în care Isus s-a întors în cer. Citim despre acea zi în Biblie. Biblia spune (citește Luca 24:50-51). Isus a mers în Rai!

Dar Biblia spune de asemenea că va reveni. Spune în Faptele Apostolilor 1:10-11 că acum este în cer, dar va reveni pe pământ.

Continuă lecția!

Isus, care trăiește departe, în cer vine fără nicio îndoială înapoi la noi. Ne-a promis. Nu știm când, dar știm că va veni!

Între timp, trebuie să continuăm să citim scrisori de la El ca să știm ce-a făcut și ce face. Și de fiecare dată când o scrisoare ca aceasta vine de la cineva pe care-l iubim, putem să ne amintim de Isus, care trăiește departe în cer, dar va reveni.