Meniu Închide

Legământ

Idee generală: Dumnezeu a făcut un legământ cu fiecare din noi. El nu va uita niciodată de noi.

Obiect: O pungă cu bomboane, câte o bucată pentru fiecare copil.

Pasaj biblic: Geneza 17:7

Copiii iubesc bomboanele. Și adulţii le iubesc. În această dimineaţă am adus cu mine o pungă mare cu bomboane. (Ridicați-o astfel încât să o poată vedea toată lumea). Dacă aş păstra toate aceste bomboane pentru mine, nu ar fi un act de generozitate, nu-i aşa?

Dar voi face o înţelegere cu voi. Ascultaţi cu mare atenţie ceea ce voi spune. Dacă veți asculta și veți faceţi ceea ce vă spun, atunci veți primi fiecare câte o bomboană. Ce părere aveți? (Lăsați-i pe copii să răspundă.)

Deci, înţelegerea este aceasta: promit să vă dau fiecăruia câte o bomboană. Dar pentru aceasta trebuie să daţi mâna cu băiatul sau fata care este în faţa voastră. Asta ar trebui să fie uşor; găsiţi, deci pe cineva care este în apropierea voastră şi daţi mâna cu el. Foarte bine! M-aţi ascultat întocmai şi v-aţi respectat partea din înţelegere.

Dumnezeu a făcut, de asemenea, o înţelegere cu omul. Despre această înțelegere scrie în Biblie. El nu a folosit bomboane- El ne iubeşte atât de mult încât ne-a făcut o promisiune infinit mai bună. A spus că va fi Dumnezeu nostru şi prietenul nostru, dacă-L ascultăm şi ne supunem mereu voii Lui.

Pentru partea voastră din înţelegerea pe care am făcut-o împreună, aţi dat mâna unul cu celălalt, exact cum v-am cerut. În legământul nostru cu Dumnezeu, El vrea ca noi să ascultăm de El şi să ne supunem voii Lui.

Dumnezeu îşi respectă întotdeauna partea Lui de legământ şi, din moment ce eu am făcut o promisiune ca parte din înţelegerea noastră de acum câteva minute, o voi respecta. Iată, bomboanele! Le primiţi pentru că aţi făcut ceea ce se aştepta de la voi să faceţi, ca parte a legământului. (Împărțiți bomboanele).

Haideţi să ne amintim mereu de legământul și promisiunile lui Dumnezeu pentru noi!

 

Foto: www.public-domain-image.com