Meniu Închide

Legea

Obiecte: O oglindă.

Pasaj biblic: Iacov 1: 23-25 „Căci dacă ascultă cineva Cuvântul, şi nu-l împlineşte cu fapta, seamănă cu un om, care-şi priveşte faţa firească într-o oglindă; şi, după ce s-a privit, pleacă şi uită îndată cum era. Dar cine îşi va adânci privirile în legea desăvârşită, care este legea slobozeniei, şi va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.”

Idee generală: Legea lui Dumnezeu este ca o oglindă care ne arată cum suntem cu adevărat.

Ce dimineaţă cu vânt rece! Aţi observat că oamenii încercau, mulţi dintre ei, să-şi ţină părul ca să nu mai fie suflat în toate părţile de vânt? Apoi, când au intrat în clădire, îi puteam vedea încercând să-şi aranjeze din nou părul.

Când părul tău devine ciufulit, îl poţi aranja din nou trecându-ţi mâna prin el, dar nu poţi fi cu totul sigur de felul în care arată până nu te priveşti într-o oglindă. Apoi, poţi vedea exact locurile în care părul mai are nevoie de aranjare.

Oglinzile ne arată exact propria imagine. Îmi amintesc o poveste pe care am citit-o cu mult timp în urmă despre un băiat care trăia în Africa. Oamenii din orăşelul lui nu aveau oglinzi de niciun fel. Într-o zi, se juca lângă o piscină. Era linişte, nu bătea vântul deci nu era niciun val pe suprafaţa apei. S-a aplecat dasupra apei şi şi-a văzut brusc reflexia. A fost prima oară când s-a văzut ca într-o oglindă. S-a speriat atât de tare încât a rupt-o la fugă.

Biblia ne spune că Legea lui Dumnezeu este ca o oglindă. Petru spune în Romani 7:7:”Deci ce vom zice? Legea este ceva păcătos? Nicidecum! Dimpotrivă, păcatul nu l-am cunoscut decât prin Lege”. Când privesc la legea Domnului, mă văd pe mine aşa cum mă vede Dumnezeu. El îmi cere să-L iubesc mai mult decât orice. El îmi cere să-mi onorez părinţii, să nu fur, să nu urăsc.

Se poate întâmpla să-mi fi rămas gem pe faţă de la micul-dejun şi să nu observ până nu mă privesc în oglindă. Când aud legea lui Dumnezeu, este ca şi cum m-aş uita într-o oglindă pentru că astfel văd imediat ce ar vrea Dumnezeu să fac şi nu am făcut.

Dacă oglinda mea îmi arată că părul meu s-a ciufulit, îl pot aranja imediat. Dacă îmi arată că faţa mea e murdară, o pot spăla. Atunci când Dumnezeu îmi arată prin Legea Lui că am păcătuit, trebuie să-mi amintesc să vin la Isus și sa-I cer iertare.

 

Foto: www.pixabay.com