Meniu Închide

Mai speciali decât vrăbiuțele

Pasaj biblic: Luca 12:6-7

Idee generală: Dumnezeu are grijă de fiecare din copiii Lui.

Obiecte: O fotografie cu o vrăbiuță.

Știe vreunul dintre voi diferite nume de păsări? Ce fel de pasăre este aceasta din poză? Cine-mi poate spune numele acestei păsări banale? Da, este o vrăbiuță.

Toată lumea cunoaște vrăbiuțele. Vrăbiile trăiesc în toate părțile lumii; sunt păsări foarte comune. Uneori trăiesc foarte multe într-o singură zonă și oamenii cred despre ele că sunt plictisitoare. Noi avem aici vrăbii. Câți dintre voi ați văzut vrăbii?

În această săptămână, aș vrea să vă uitați în mod special după vrăbii. Vă voi arăta din nou fotografia, ca să fiu sigură că nu uitați cum arată. Priviți îndeaproape fotografia. O vrabie e o pasăre medie, mai degrabă obișnuită, penele ei sunt maro. Vrăbiile trăiesc în zona noastră. În această săptămână mi-ar plăcea să priviți păsările, dar să observați în special vrăbiile.

Vreau să observați în mod special vrăbiile, pentru că Isus vorbește despre vrăbii. Erau niște păsări chiar și în vremea lui Isus. Toată lumea știa despre ce vorbea Isus când le-a menționat.

Isus a spus că Dumnezeu are grijă de vrăbiile Sale, că știe când una din vrăbiile sale cade. Sunt atât de multe vrăbii în lume… totuși Domnul știe când cade una dintre aceste micuțe. Atât de multă grijă are Dumnezeu de ființele pe care le-a creat.

De aceea vreau să vă uitați la vrăbiuțe în această săptămână. Când vedeți una, puteți să vă amintiți că Dumnezeu are grijă de ea, Isus a spus asta.

Dar Isus nu s-a oprit aici. El a spus că noi, copiii lui Dumnezeu, suntem cu mult mai valoroși pentru Dumnezeu decât vrăbiile.

Deci, dacă Dumnezeu are grijă de fiecare vrăbiuță, și noi suntem mult mai valoroși pentru Dumnezeu decât vrăbiuțele, are Dumnezeu grijă de noi? (Încuviințează și așteaptă pentru răspuns.) Sigur că are. Dumnezeu are grijă de fiecare dintre noi.

Voi sunteți creația Sa cea mai de preț. El știe totul despre voi, vă iubește foarte mult și are întotdeauna grijă de voi. Asta ne-a spus Isus.

Mi-ar plăcea să vă uitați din nou cu atenție la poza cu vrăbiuța. Săptămâna aceasta de fiecare dată când veți vedea o vrăbiuță amintiți-vă că Dumnezeu are grijă de ea și cu siguranță, are grijă și de voi.