Meniu Închide

Mânuiește cu grijă! (Ziua pământului)

Pasaj biblic: Psalmul 24:1

Idee generală: Pământul cu tot ce este pe el aparține Domnului, ar trebui să folosim toate lucrurile cu grijă.

Obiecte: Cel puțin 5 fotografii cu obiecte naturale, și animate, și inanimate.

Lecție

Aș fi vrut să vă aduc azi la lecție toata lumea, ca să v-o arăt, dar n-am putut face asta, dar am adus în loc câteva fotografii. Acestea sunt doar câteva, puține, din lucrurile pe care le putem găsi în lume.

Poate cineva să-mi spună ce este aceasta? (Arată copiilor o fotografie și așteaptă pentru răspuns.) Da, este o pasăre! (sau orice altceva)

Cine a creat această pasăre? Cine creează toate păsările? Desigur, Dumnezeu a făcut-o! Cu toții știm asta! Dumnezeu a creat toate păsările.

A cui este această pasăre? Dacă Dumnezeu a creat-o, îi aparține Lui? (Fă o pauză pentru răspuns.) Da, este pasărea lui Dumnezeu. Toate păsările aparțin Domnului. El le-a creat și Îi aparțin.

Putem să ne bucurăm de păsările Domnului? Putem asculta cântecul păsărilor? Putem pune cuiburi și să ne uităm la ele? Da, putem. Mulți oameni iubesc să privească păsările și să le asculte cântecul. Cred că Dumnezeu vrea să ne bucurăm de păsările pe care le-a creat.

Putem să facem orice vrem noi cu păsările create de Dumnezeu? Putem să le smulgem penele, sau să le facem alte lucruri rele? (Scutură din cap și așteaptă pentru răspuns.) Nu, nu cred că ar trebui. Sunt păsările lui Dumnezeu, nu ale noastre. Putem să ne bucurăm de ele, dar trebuie să avem grijă să nu le facem rău.

(Procedează în felul acesta cu toate clelalte fotografii. )

Ne-am uitat la aceste fotografii doar pentru că nu sunt lucruri pe care să le pot aduce cu mine ca să vi le arăt, dar le puteți vedea, oricând ieșiți afară.

Dumnezeu a făcut pământul cu tot ce este pe el. Îi aparține în totalitate Lui. Putem să folosim lucrurile create de El și să ne bucurăm de ele, dar trebuie să le mânuim cu grijă.

Aș vrea să încercați un mic exercițiu în această săptămână. De fiecare dată când ieșiți afară, alegeți ceva- poate un băț sau o piatră, o gărgăriță sau o floare. Alege ceva de-ndată ce ieși în aer liber. Privește lucrul pe care l-ai ales și spune-ți: “Dumnezeu l-a creat”.  Este al Lui. Ar putea să-mi placă dar am datoria să ma port cu grijă. E lumea lui Dumnezeu, trebuie să avem grijă de ea.