Meniu Închide

Maratonul

Subiect: Viaţa creştinului este o alergare de cursă lungă.

Materiale necesare: Intrați în cameră îmbrăcat într-o ţinută sport, dacă e posibil nişte colanţi foarte coloraţi și foarte mulaţi, din Lycra.

Important este să apăreți în faţa copiilor îmbrăcat foarte diferit de cum sunt ei obişnuiţi să vă vadă, cu cât mai ciudat le veți părea, cu atât mai bine.

Desfăşurarea lecţiei: Probabil nu eşti un alergător de cursă lungă în adevăratul sens al cuvântului şi nu alergi zeci de kilometri săptămânal. Cu toate acestea Biblia ne vorbeşte de un maraton al cărui premiu este mult mai preţios decât o medalie de aur. Acest maraton este însăşi viaţa ta de credinţă, care a început în momentul în care ai făcut primul pas înspre Cristos, consimţind la a alerga alături de El şi continuând până la sfârşitul vieţii şi chiar după… Este o cursă pe care o câştigi nu în funcţie de cât de repede străbaţi pista ci cât de departe ajungi, nu cât de sprinten eşti ci cât de fidel ţii pasul, păstrându-te pe pistă până la final. Este o cursă a supravieţuirii şi neabandonării pe culoarul principiilor.

Text biblic: Evrei 12:1-3; Isaia 40: 28-31; Filipeni 3:12-14.

Discuţii posibile:

  • De ce unii oameni care consimt să alerge alături de Cristos, renunţă prea devreme la cursă?
  • Cum poţi să îţi împrospătezi puterile şi să îţi revigorezi credinţa pe parcursul acestui maraton spiritual?
  • Numeşte câteva lucruri care îţi încetinesc pasul pe pista alergării.
  • Care din următoarele afirmaţii îţi caracterizează alergarea:
  1. Mă obsedează scopul alergării.
  2. Sunt tentat să mă las distras de anumite lucruri colaterale alergării, în loc să îmi ţin privirea aţintită la Cristos.
  3. De fapt nici nu am intrat în cursă încă.
  4. Mă simt de parcă aş avea aripi.

 

Foto: www.wikimedia.org