Meniu Închide

Mesaj de Crăciun

Idee generală: Isus s-a născut ca să ne salveze.

Obiecte: Câteva felicitări de Crăciun, una dintre ele să conțină versetul din 1 Tim. 1:15.

Pasaj biblic: 1 Tim. 1:15

Familia voastră primeşte felicitări de Crăciun? Priviţi toate felicitările pe care le-am primit eu. Cele mai multe din ele sunt de la prieteni şi de la rude care vor să mă salute cu ocazia Crăciunului.

Cei mai mulţi dintre prieteni vor să-mi spună mai mult decât “salut”. De la unii nu am mai primit vești de mai bine de un an. Astfel, pe lângă felicitarea de Crăciun, ei adaugă şi o scrisoare. Îmi plac felicitările pentru că au imagini și mesaje frumoase. Citesc întotdeauna mesajul pentru că sunt gânduri de la oamenii pe care îi iubesc.

Haideţi să citim câteva dintre masaje acum. (Deschideți câteva felicitări şi citiți mesajele imprimate, numiți şi persoana care a trimis felicitarea.)

Câţi dintre voi aţi primit felicitări cu mesaje imprimate? (Faceți o pauză pentru răspunsuri. Dacă un copil răspunde pozitiv, întrebați-l cine i-a trimis felicitarea, dacă el sau ea îşi poate aminti mesajul.) Sunt sigură că familia voastră a primit felicitări de Crăciun.

Haideți să ne imaginăm că aţi primit o felicitare de la Dumnezeu. (Arătați felicitarea cu versetul scris în interior.) Deschizi felicitarea ca să vezi mesajul… ce credeţi că va spune mesajul? Ar fi ceva ca “Crăciun fericit şi un an nou fericit!”? Ar fi “Moş Crăciun se apropie!” ? Nu prea cred.

Cred că Dumnezeu ar trimite un altfel de mesaj. Dacă Dumnezeu ţi-ar trimite un mesaj de Crăciun, care ar fi acesta? (Faceți o pauză pentru răspunsuri, repetați răspunsurile copiilor.) Ar fi acesta “Te iubesc”, “Isus s-a născut”, “Iată-l pe copilul meu Isus”? Poate. Un mesaj de la Dumnezeu ar putea fi oricare din acestea, nu-i aşa?

Iată ce spune aşa-zisa felicitare de la Dumnezeu pe care am adus-o astăzi pentru voi. Ascultaţi cu atenţie mesajul. (Citiți versetul.) Este acesta un mesaj bun? Desigur! Acest mesaj îl găsim în Biblie, deci de la Dumnezeu.

De Crăciun sărbătorim naşterea lui Isus. Dumnezeu l-a trimis pe Fiul Lui ca să ne salveze pe noi, păcătoşii. Isus s-a născut ca să ne salveze. Acesta este cu adevărat mesajul de Crăciun. Mesajul lui Dumnezeu pentru noi.

Aceste felicitări sunt frumoase. E frumos să ţii legătura cu cei apropiaţi şi să primești vești de la ei. Dar oamenii nu ne vor aminti mereu de adevăratul mesaj de Crăciun: Isus s-a născut ca să ne salveze. Cu toate acestea, tot este plăcut să primeşti felicitări de la apropiaţi.

Și acum, aceste felicitări de Crăciun pot să aibă încă o mai mare însemnătate pentru voi. Când veţi vedea o felicitare de Crăciun în această săptămână, cereţi unui adult să vă citească ce conţine. Ascultaţi cu atenţie mesajul felicitării şi gândiţi-vă la persoana care v-a trimis-o. Apoi imaginaţi-vă cum ar fi să primiţi o felicitare de la Dumnezeu şi mai amintiţi-vă de mesajul pe care ni-L trimite Dumnezeu de Crăciun: Fiul Lui a venit pe pământ ca să ne salveze.

 

Foto: www.designworldwide.deviantart.com