Meniu Închide

Mesajul de Paște

Pasaj biblic: 1 Corinteni 15:3

Idee generală: Deși Isus a murit, El trăiește!

Obiecte: Câteva simboluri de Paște. Folosiți orice obiect destul de comun, în zona voastră. Un ou de Paște și un iepuraș sunt obiectele folosite în această lecție.

Am adus cu mine câteva obiecte care ne amintesc de Paște. Haideți să ne uităm împreună la ele.

Câți dintre voi ați văzut vreunul din acestea? ( Arată-le copiilor oul de Paște și fă o pauză pentru răspunsuri.) Desigur, cu toții vedem diverse feluri de ouă în timpul anului. Sunt în magazine, și oamenii le folosesc la decorații. Unor oameni le place să vopsească ouă în preajma Paștelor. Ouăle sunt foarte commune acum. Sunt folosite pentru a sărbători Paștele.

Poate să-mi spună cineva de ce avem ouă de Paște? Nu știu. Unii oameni spun că un ou îți amintește de o noua viață. Poate un ou ne amintește de primăvară într-un fel. Dar numim aceste ouă colorate ouă de Paște.

Câți dintre voi ați văzut unul din acestea? (Arătați o fotografie cu un iepure de Paște și așteptați pentru răspuns.) Desigur, cu toții vedem felicitări și imagini cu iepurași în această perioadă a anului. Uneori vedem iepuri de pluș, alteori vedem iepuri adevărați. Iepurii din această perioadă sunt foarte comuni, ar trebui să ne amintească de Paște.

Poate cineva să-mi spună de ce-ar trebui iepurii să ne amintească de Paște? Nu știu. Unii oameni spun că iepurii ies la iveală primăvara. Unii oameni se prefac chiar că ar crede că iepurașul de Paște aduce cu el ouăle colorate. Numim acești iepurași, iepuri de Paște.

(Continuă în același mod cu fiecare simbol de Paște. Întreabă-i câți l-au mai văzut. Comentează despre cât de comun este pentru această perioadă a anului. Încheie cu comentariul că fiecare a devenit un simbol de Paște. )

Deci toate acestea ne amintesc de Paște (arată fiecare simbol pe care l-ai menționat): un iepure, un ou colorat (un puișor, un coșuleț) Acestea ne amintesc de Paște.

Acum vom pune de-o parte toate aceste lucruri (Ascunde simbolurile.) ca să vorbim cu adevărat despre Paște! De ce-ar trebui să ne amintim de Paște? Ce s-a întâmplat în prima zi de Paște, acum mult, mult timp? (Fă o pauză pentru răspunsuri, îndeamnă-i pe copii să se gândească punându-le alte întrebări ajutătoare- ex. Cine a înviat?) Așa este! Isus a înviat din morți în prima zi de Paște.

Isus a murit pe o cruce. Am vorbit despre moartea lui (sau am sărbătorit) Vinerea trecută. După ce Isus a murit, prietenii Lui l-au îngropat, întocmai cum îngropăm și noi oamenii morți. Dar în următoarea Duminică, Isus a înviat din morți! A revenit la viață și a ieșit din mormânt. Asta sărbătorim astăzi.

De unul singur, Isus a înviat; pentru că Isus este Dumnezeu a putut să se învie și să arate că nimeni nu-l poate învinge pe Dumnezeu. Isus a fost mai puternic decât moartea. De aceea sărbătoarea de Paște este o sărbătoare a fericirii. Isus a înviat!

Isus trăiește astăzi și are puterea peste orice, chiar și peste moarte. Dumnezeul vostru, care vă iubește, este viu cu adevărat și stăpânește peste toate lucrurile.

Nu este acesta un motiv incredibil de bucurie? De aceea sărbătorim Paștele!

Deci aceste simboluri (Pune din nou obiectele în fața ta.) nu înseamnă prea mult dacă nu ai povestea întreagă. Un ou de Paște, un iepuraș vă vor aminti, pobabil, de Paște. Dar de acum, când le vedeți, gândiți-vă la adevărata poveste a Paștelor: Isus a înviat din morți! Isus este cu adevărat viu!