Meniu Închide

Mijlocire

Obiecte: Două acadele

Idee generală: Mijlocirea înseamnă să te pui între două persoane, garantând pentru una dintre ele. La fel cum Isus se roagă pentru noi, trebuie şi noi la rândul nostru să ne rugăm pentru alţii.

Text: Evrei 7:25 „De aceea şi poate să mântuiască în chip desăvârşit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru că trăieşte pururea ca să mijlocească pentru ei.”

Priviţi aceste două acadele! Îmi amintesc de o întâmplare care s-a petrecut recent intr-o frizerie.

Un băiat de aproximativ patru ani stătea cuminte şi liniştit pe scaun astfel că după ce a terminat, frizerul i-a oferit o acadea.

Când era pe cale de a pune cutia cu acadele înapoi în dulap, băiatul a spus: „Sora mea mai mică este acasă şi nu s-a tuns niciodată la frizer. Aş putea primi o acadea şi pentru ea?” Frizerul l-a întrebat pe băieţel ce vârstă avea fetiţa. Băiatul a răspuns că avea aproape doi ani şi că nu putea să vorbească pe cât de bine şi-ar fi dorit. Apoi, frizerul l-a întrebat pe băieţel dacă o place pe sora lui iar băieţelul i-a răspuns: „Da, în majoritatea timpului şi mi-ar plăcea să primesc o acadea şi pentru ea.” Atunci băieţelul a putut să-şi aleagă din cutie încă o acadea pentru sora lui. Cu siguranță că fetiţa a fost foarte fericită pentru că frăţiorul ei s-a gândit la ea.

Are vreunul din voi un frăţior sau surioară ca să îi poată da o acadea dacă-şi doreşte? (Aşteptaţi-i pe copii să ridice mâna, apoi chemaţi un copil în faţă.) „Cui ţi-ar plăcea să-i dau o acadea?” (Aşteptaţi pentru răspunsul copilului.) Îţi place … ? Ei bine, dă-i o acadea şi poţi avea şi  una pentru tine. (Copilul se va putea întoarce la locul lui.)

Atunci când Petru era în închisoare, toţi membrii bisericii s-au adunat şi s-au rugat pentru siguranţa lui. Nu se rugau pentru vieţile lor, se rugau pentru Petru. Numim asta mijlocire. Milocirea este atunci când ne rugăm pentru altcineva.

Dacă te rogi pentru tatăl şi mama ta, sau dacă ei se roagă pentru tine, numim asta rugăciune de mijlocire. Creştinii ar trebui să se roage mult, dar nu numai pentru ei înşişi. Ar trebui să se roage, de asemenea, pentru alţii.

Isus este cel mai mare Mijlocitor. Evrei 7:25 „De aceea şi poate să mântuiască în chip desăvârşit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El, pentru că trăieşte pururea ca să mijlocească pentru ei”- ne spune că El va trăi întotdeauna ca să mijlocească pentru noi.

Câteodată suntem atât de grăbiţi încât uităm să ne rugăm pentru alţii. Dar Isus nu uită niciodată să mijlocească pentru noi.

Fratele fetiţei nu putea să vorbească foarte bine încă, dar a cerut o acadea pentru sora lui. Ca şi fetiţa aceea, uneori, nici noi nu prea ştim cum ar trebui să ne rugăm, dar Duhul Sfânt ia rugăciunile noastre umile şi le adaugă prin înţelepciunea Sa ce trebuie. Aşa că nu fiţi descurajaţi pentru că nu vă puteţi ruga la fel de bine pe cât v-aţi dori. Și nu uitaţi să vă rugaţi pentru ceilalţi.

 

Foto: wikimedia.org