Meniu Închide

Milă și îndurare

Obiecte: O muscă imaginară.

Idee generală: Dumnezeu arată milă atunci când avem toate motivele să aşteptăm aspra Sa judecată.

Pasaj biblic: Exod 33:19 „Domnul a răspuns: «Voi face să treacă pe dinaintea ta toată frumuseţea Mea, şi voi chema Numele Domnului înaintea ta; Eu mă îndur de cine vreau să mă îndur, şi am milă de cine vreau să am milă!»”

Of, de câteva minute, o muscă mă tot deranjează! Bâzâie în jurul feţei mele. Ce insectă enervantă!  Aşa, acum stă pe nasul meu. (Îndreptaţi-vă încet mâinile spre nas.) Uşurel… Oh, am pierdut-o. Ah, s-a aşezat din nou pe nasul meu, gata! Am prins-o! Acum, ce ar trebui să fac cu ea? (Ţine-ţi una din palme cu pumnul strâns, ca şi cum musca s-ar afla în interior.) 

Ar trebui să omor insecta asta inutilă. Merită, pentru că m-a deranjat suficient. Mai mult, muştele sunt murdare, duc cu ele germeni şi se aşază pe mâncarea noastră. Dar nu, nu cred că o voi omorî. (Pășiți spre fereastră sau uşă, oricare se află mai aproape.) Totuși, cred că îi voi da drumul. Merită să moară pentru că m-a deranjat suficient, dar îi voi arăta milă şi îi voi da drumul să plece. (Deschideţi fereastra sau uşa şi faceţi un gest de parcă aţi arunca musca.) Aşa, acum s-a rezolvat!

În continuare, vreau să vă spun despre o povestire din Biblie care ne vorbește despre milă și îndurare. Mă refer la povestea lui Iosif care a arătat milă fraţilor lui. Fraţii lui Iosif erau foarte răi și nu-l iubeau deloc. De fapt, într-o zi l-au vândut ca sclav. Ce lucru teribil! Au vrut să scape de el pentru totdeauna. După un timp, Iosif a devenit un om important în Egipt. Era aproape la fel de important ca faraonul Egiptului.

Într-o zi, fraţii lui au venit în Egipt pentru că trebuiau să cumpere mâncare. În țara lor era o mare foamete și nu mai aveau mâncare pentru familiile lor. Au ajuns în fața lui Iosif. Ei nu ştiau că este fratele lor, dar Iosif i-a recunoscut. Din moment ce era un conducător atât de important, ar fi putut să-i pedepsească pentru toate lucrurile rele pe care le-au făcut. Dar Iosif nu i-a pedepsit. De fapt, le-a dat mâncare fără să le ceară bani în schimb. Mai mult, le-a dat și bani. Astfel, Iosif a arătat milă faţă de fraţii lui.

Dumnezeu face ceva asemănător cu noi. Ne arată milă. Biblia ne spune să Dumnezeu ne iubeşte atât de mult încât l-a trimis pe Fiul Lui să moară pe cruce pentru păcatele noastre. Isus a primit pedeapsa păcatelor noastre. Dumnezeu ne arată milă şi ne iartă în numele lui Isus.

Sunt bucuroasă că musca aceea a zburat de-aici. Nu-mi place să am muşte care să mă deranjeze atunci când vorbesc cu voi. Data viitoare când o muscă vă va deranja, ştiu că vă veţi dori să scăpaţi de ea. Dar dacă îi daţi drumul, aşa cum i-am dat eu, arătaţi milă acelei muşte. Amintiţi-vă că astfel face Dumnezeu cu fiecare dintre noi. Noi merităm pedeapsa pentru păcatele noastre, dar Dumnezeu ne iubeşte atât de mult încât ne eliberează. Dumnezeu este minunat, nu-i aşa?

 

Foto: www.wikimedia.org