Meniu Închide

Minunea vieții (dreptul la viață)

Pasaj biblic: Psalmul 139:13

Idee generală: Doar Dumnezeu poate crea prețioasa viață a unui om, e ceva ce trebuie să respectăm.

Obiecte: O păpușă de tip baby-doll care să semene cât mai mult cu un bebeluș adevărat. (Această opțiune poate fi folosită oricând sub formă scrisă. Opțiunea specifică pentru dreptul-la-viață e inclusă aproape de sfârșitul lecției)

“Am adus cu mine o jucărie. Bănuiesc că mulți dintre voi aveți astfel de jucării. Câți dintre voi aveți o păpușă? Cui îi place să se joace cu păpușile?

Această păpușă aparține (Dă numele cuiva care-ar deține păpușa).Cred că e deosebită pentru că seamănă atât de mult cu un bebeluș adevărat.          ( Observă și arată-le câteva caracteristici ale păpușii care-o fac să pară un bebeluș adevărat)

Îmi place această păpușă pentru că seamănă atât de mult cu un bebeluș adevărat. Dar nu e real, nu-i așa? (Neagă din cap și fă o scurtă pauză) Care e diferența între o păpușă și un bebeluș adevărat? ( Așteaptă pentru răspunsul lor. Repetă fiecare răspuns) Desigur, aceasta e doar o păpușă; un bebeluș are viață!

Această păpușă nu e o persoană adevărată; nu are viață (Ține păpușa într-o poziție care face evident faptul că nu are viață) Această păpușă nu va spune niciodată ceva, nu va gândi niciodată, nu se va simți fericită sau tristă, speriată sau în siguranță. Nu va simți nimic, pentru că este doar o păpușă; nu are viață.

Putem noi să-i dăm viață? Putem să o transformăm într-o persoană reală? Nu! E prostesc până și gândul, nu-i așa? Noi nu putem da viață. Putem face o păpușă să arate ca un bebeluș, dar nu-i putem da viață.

Cine e Singurul care poate da viață? (Așteaptă pentru răspuns) Așa este, doar Dumnezeu poate da viață. Biblia spune că Dumnezeu creează ființa noastră interioară, adâncă- gândurile noastre, sentimentele noastre, dragostea noastră. Dumnezeu ne dă viața.

Biblia spune că atunci când Dumnezeu ne pune laolaltă, El ne creează ființa lăuntrică, viața noastră. Înainte de a ne naște, când suntem doar niște bebeluși, așteptând să ne naștem, Dumnezeu ne-a dat viață. Cum ne dă El viață, este un mister; doar Dumnezeu știe.

Uită-te puțin la copii care sunt așezați aproape de tine. Fiecare din voi este în viață, fiecare dintre voi simte și iubește. Dumnezeu v-a dat fiecăruia această viață prețioasă. Fiecare copil de aici a primit de la Dumnezeu viață. Fiecare persoană pe care o vezi gândește, simte și iubește și are duh/ viață interioară/suflet de la Dumnezeu. Această viață este minunată.

Această păpusă poate să arate ca un bebeluș adevărat, dar este doar o jucărie. Poți, jucându-te, să te prefaci că este un bebeluș, poți să faci ce vrei cu păpușa ta, pentru că e doar o păpușă.

Dar o persoană reală e diferită. Ar trebui să respectăm și să ne minunăm de viața pe care-o dă Dumnezeu unui om- bătrân, copil, bebeluș. Viața unui om este importantă.”

Opțional

(Include următoarele paragrafe dacă vrei să menționezi câte ceva despre dreptul la viață)

“Știm cu toții că viața este specială și că doar Dumnezeu ne dă viață. Dar uneori avem nevoie de ceva care să ne amintească de faptul că viața este un dar special; adulții au nevoie în mod special să li se amintească.

Unii adulți uită, sau nu știu că Dumnezeu ne-a creat și că ne-a dat viață. Ei nu știu că Dumnezeu ne dă tuturor viață, chiar și bebelușilor care se vor naște. Uneori uită diferența dintre păpuși și oameni. Unii oameni nu prețuiesc și respectă viața.

De aceea am ales să vorbim azi despre viață. Probabil veți mai auzi oameni vorbind despre dreptul la viață. Ziua dreptului la viață amintește oamenilor că Dumnezeu le dă oamenilor, până și copiilor nenăscuți, viața.”

Continuă lecția!

“Păpușile sunt haioase, nu-i așa? Desigur, este distractive să te joci cu ele pentru că sunt ale voastre și puteți face ce vreți cu ele.

Dar oamenii sunt diferiți de păpuși. Omenii au viața pe care Dumnezeu le-o dă. Asta e ceva foarte special.

Distrați-vă jucându-vă cu păpușile, dar amintiți-vă: tratați viața reală cu respect, ca pe ceva minunat. Vine de la Dumnezeu.

Photo: http://communities.washingtontimes.com/neighborhood/stress-and-health-dr-lind/2013/apr/18/abortion-using-fetal-heart-rates/