Meniu Închide

Moartea, o poartă spre Cer

Idee generală: Pentru cei care-L iubesc pe Dumnezeu, moartea este poarta de trecere spre Rai.

Obiect: O piatră şi o plantă mică în ghiveci.

Pasaj biblic: 1 Cor. 15:54,55

Într-o mână am această piatră rece şi tare. În cealaltă mână țin această plantă drăguţă şi verde. (Arătați ambele obiecte.) Cine-mi poate spune care dintre cele două este vie? (Acordați-le timp copiilor să răspundă la întrebare.) Desigur. Piatra nu are viaţă. Dar planta este în viaţă. Creşte şi are câteva flori mici. O piatră rece pur şi simplu nu va creşte, chiar dacă primeşte apă şi căldura soarelui.

Într-o zi, această plantă va muri. Atunci, culoarea ei va deveni maro şi planta se va usca.

Oamenii mor şi ei. Uneori se îmbolnăvesc foarte tare şi mor. Alteori, mor din cauza unui accident de maşină sau datorită vârstei înaintate. Cu toţii murim la un moment dat.

Moartea nu este un lucru plăcut despre care să vorbim, pentru că ne întristează. Suntem foarte trişti atunci când ne moare un prieten bun. El nu mai este printre noi, nu mai putem povesti cu el. Atunci când soldaţii L-au răstignit pe Isus, apostolii Săi au fost foare trişti. Ei au crezut că au pierdut un prieten bun şi un învăţător cum nu mai fusese altul. Dar, desigur, Isus nu a rămas mort.

Multor oameni le este teamă de moarte. Sunt speriaţi pentru că nu ştiu ce li se va întâmpla după ce vor muri. Știaţi că faraonii din Egipt îngropau soldaţi împreună cu ei, în speranţa că aceştia le vor oferi protecţie după moarte?

Biblia ne spune că nu avem niciun motiv să fim speriaţi de moarte. Copii, dacă-L iubim pe Dumnezeu, ştiţi unde ne ducem după ce murim, nu-i aşa? (Acordați ceva timp pentru răspunsuri.) Aveţi dreptate. Ne ducem în cer pentru ca să fim cu Isus.

Astăzi, în drumul spre casă, încercaţi să identificați câteva lucruri moarte și câteva care sunt în viaţă. Apoi, amintiţi-vă că într-o zi, poate, cineva drag va muri. Și noi vom muri într-o zi. Dar dacă-L iubim pe Isus, moartea este ca o poartă. Putem să trecem prin ea în Cer, unde vom trăi cu Isus şi nu vom mai fi trişti niciodată. Vom fi împreună cu El pentru eternitate. Când vom muri, noi nu vom deveni ca această piatră; vom fi în viaţă în Cer.

 

Foto: www.wikipedia.org