Meniu Închide

Mulţumesc!

Idee generală: Aminteşte-ţi să-I aduci mulțumiri lui Dumnezeu.

Obiecte: Un mic cadou. De exemplu, un bănuţ, stafide sau bomboane. În această lecţie e folosit un bănuţ.

Pasaj biblic: Efeseni 5:20

Priviţi ce am adus pentru voi! (Arătați copiilor bănuţii.) Am câte un bănuţ pentru fiecare dintre voi, vă voi da fiecăruia câte unul.

Ce ar trebui să spuneți atunci când cineva vă face un cadou? (Faceți o pauză.) Sigur, ar trebui să mulţumiți. Chiar și atunci când cineva vă oferă un dar mic, e politicos să mulţumiți.

Întotdeauna spunem “mulţumesc” pentru lucrurile pe care ni le dau oamenii? Uneori uităm, nu-i aşa? Mulţumim celui care găteşte de fiecare dată când servim masa? Mulţumim mereu persoanei care ne cumpără hainele? Nu! E natural să mai uiţi să mulţumeşti. De multe ori, mulţumim numai pentru darurile speciale. Deşi suntem recunoscători pentru tot ce avem, nu spunem mereu „mulţumesc” oamenilor răspunzători pentru lucrul pe care-l avem.

Dar lui Dumnezeu? Ne amintim mereu să-I mulţumim lui Dumnezeu? Nu! Dumnezeu ne dă tot ce avem, totuşi, nu ne amintim mereu să-I mulţumim pentru tot ce avem.

Vă puteţi gândi la câteva lucruri pe care le primim de la Dumnezeu? Mâncarea, da! Mulţumiţi voi Domnului pentru mâncarea pe care o primiţi? Da, adesea mulţumiți. Ne dă Dumnezeu haine? Da, ne dă. Spuneți des “mulţumesc” lui Dumnezeu pentru hainele pe care le primiți? Cei mai mulţi dintre noi uităm, nu-i aşa? Ce ziceţi de prieteni? Ne dă Dumnezeu prieteni? Sigur că da. Mulţumiți des lui Dumnezeu pentru prietenii pe care vi-i dă? De multe ori uităm să mulţumim lui Dumnezeu pentru prietenii pe care ni-i dă, nu-i aşa?

(Continuați astfel cât timp credeți că este necesar. Menţionați un dar de la Dumnezeu, apoi întrebați-i pe copii dacă mulţumesc Domnului pentru el.)

Adesea spunem rugăciuni scurte de mulţumire. Înainte să mâncăm mulţumim Domnului pentru mâncare. Dar uneori abia dacă ne gândim la ceea ce spunem în rugăciune. Înainte să mergem la culcare Îi mulţumim lui Dumnezeu că a fost cu noi pe timpul zilei. Dar uneori se întâmplă să uităm să mulţumim.

E natural să uiţi. Nu suntem perfecţi. Aşteptăm de la Dumnezeu să ne dea tot felul de lucruri, dar uităm să-i mulţumim.

Totuşi, este bine să ne amintim să mulţumim. E bine să ne facem timp ca să ne asigurăm că mulţumim lui Dumnezeu pentru binecuvântările Lui.

(Dacă folosiți lecţia de Ziua Mulțumirii, includeți paragraful următor.)

Astăzi este Ziua Recunoştinţei, o zi specială în care să-I mulţumim Domnului. Și poate această zi ne poate aminti să spunem “mulţumesc” mai des în timpul anului.

Bănuiesc că cei mai mulţi dintre voi veţi avea o cină îmbelşugată astăzi. Probabil veţi avea şi musafiri, sau veţi vizita prieteni sau rude. Va fi multă bucurie şi mâncare. Nu uitaţi să-I mulţumiţi lui Dumnezeu astăzi. Aceasta e esenţa sărbătorii.

(Continuați lecţia.)

De aceea v-am adus fiecăruia câte un bănuţ- ca să vă amintiţi de faptul că trebuie să mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile. Înainte să-l puneţi de-o parte, mulţumiţi-I lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările.

De fapt, puteţi exersa atitudinea mulţumitoare încă de acum. Când vă voi da bănuţul, spuneţi “mulţumesc” cu voce tare, apoi păstraţi bănuţul pentru o vreme. Încercaţi să vă amintiţi să mulţumiţi lui Dumnezeu și celor din jur.

(Oferiți bănuţii după ce ați terminat de vorbit, astfel încât fiecare copil să poată mulţumi.)

 

Foto: www.pixabay.com