Meniu Închide

Noaptea mamei

Sărbătorește o noapte a mamei invitând toate mamele tinerilor pe care îi ai la grupa ta, să participe la un program special într-o seara, de ziua mamei. Pentru acei adolescenți care vin fără mame, găsește o “înlocuitoare” dintre femeile din biserică.

Pe măsură ce tinerii sosesc oferă-le o coală de hârtie pentru a-și confecționa ecusoane lor și mamelor lor. Cu cât mai creativi sunt, cu atât mai bine.

În momentele următoare propune mamelor un exercițiu de gândire, ele trebuind să formeze în trei minute cât mai multe cuvinte din literele cuprinse în “O zi fericită pentru mama!” (Exemplu: iz, teferi, tei, etc).

Pentru un moment mai activ încercați cunoscutul joc cu baloane legate de picior. Atât mamele cât și copiii, își vor lega câte un balon de gleznă, încercând mai apoi să spargă baloanele celorlalți. Tinerii au datoria să își apere mamele pentru a nu le fi sparte baloanele. Când baloanele unei mame sunt sparte, ea trebuie să părăsească jocul împreună cu copilul, chiar dacă acesta din urmă are încă baloanele intacte. În cazul în care baloanele copilului sunt sparte, mama va trebui să lupte singură împotriva celorlalți spărgători de baloane.

Vreți mai multă distracție? Încercați să improvizați o scenetă scurtă având ca actori mame și copii.

În cele din urmă, cireașa de pe tort: Jocul mamă – adolescent, care pe lângă buna dispoziție pe care o trezește în participanți, demonstrează cât de bine se cunosc cei doi. Iată câteva exemple de întrebări:

Pentru mame:

  1. Care este cel mai bun prieten al copilului?
  2. Care a fost ultimul film pe care l-ați văzut împreună?
  3. Deseori ești auzită spunând: “Camera ta arată ca ………… “
  4. Dintre cadourile primite de la copilul tău cu ocazia zilei mamei, pe care îl preferi cel mai mult?

Pentru copii:

  1. Care este numele de fată al mamei tale?
  2. Care este mâncarea preferată a mamei tale?
  3. De câte ori în ultima săptămână ți-a spus mama ta să faci ordine în cameră:

a) nici o dată
b) o dată sau de două ori
c) zilnic
d) încontinuu