Meniu Închide

Nu ești mai în siguranță dacă faci sex oral?

Milioane de tineri aleg să facă sex oral pentru a se bucura de senzațiile tari pe care le oferă sexul, crezând că așa vor reuși să evite pericolele promiscuității. Acest mod de gândire este o eroare de logică dureroasă și poate chiar fatală.

Studiile recente arată că tinerii nu cred că sexul oral este sex cu adevărat și că ei nu se tem de urmările negative ale imoralității lor. Este adevărat faptul că nu poți rămâne însărcinată dacă faci sex oral, dar acest lucru nu face ca sexul oral să fie alternativa „mai sigură” la actul sexual.

În urma studiilor clinice, sexul oral a fost asociat cu gonoreea, sifilisul, herpesul și HPV-ul. De fapt, dacă faci sex oral cu 5 persoane diferite, șansele tale de a contacta o boală cu transmitere sexuală cresc cu 250%. Mai exact, sexul oral te aruncă pe un câmp minat, în pericol de a te infecta cu BTS-ul numărul 1, HPV-ul. The New England Journal of Medicine indică faptul că riscul de infecție cu HPV este de 9 ori mai mare în cazul celor care au făcut sex oral cu mai mult de 6 parteneri/partenere. De ce e relevant acest aspect? Pentru că o infecție orală cu HPV te face cu 3.200 % mai predispus la cancer oral. Cercetătorii au descoperit o legătură directă între popularitatea și acceptarea sexului oral și incidența cancerului oral la nivel global.

S-a descoperit faptul că HPV a fost cauza a 25% dintre cancerele orale în anii 1970. În 1990, 57% din pacienții cu cancer oral aveau HPV. În 2000, numărul lor a ajuns la 68%, iar în 2007, HPV a fost asociat cu 75% din cazurile de cancer oral din SUA.

Cruda realitate este că sexul oral îți crește semnificativ riscul contactării unor boli grave. Pe lângă aceasta, sexul oral are multe urmări la nivel psihologic și spiritual. Sexul oral va crea o legătură între tine și partener/ă. În momentul în care relația se va termina, te vei alege cu durerea ce apare atunci când ești legat de cineva cu care nu te mai afli într-o relație. Multe adolescente mărturisesc că sexul oral le face să se simtă exploatate, dar totuși ele aleg să facă sex oral pentru a dobândi popularitate și pentru „a-i face pe băieți fericiți”. Atunci când atât popularitatea, cât și fericirea întârzie să apară, ele rămân cu un sentiment de vinovăție, rușine, stânjeneală și furie.

Este adevărat faptul că nu poți rămâne însărcinată dacă faci sex oral, dar acest lucru nu-ți oferă siguranță deplină. Nimeni nu-ți garantează că nu vei fi infectat cu BTS. Nimeni nu-ți garantează că nu vei face cancer. Nimeni nu-ți garantează că nu vei avea inima zdrobită.

Realitatea debilitantă și potențial fatală a consecințelor sexului oral depășesc orice plăcere de moment. Vreau să te ajut să înțelegi prețul și să iei decizia de a nu te pune în calea pericolului.