Meniu Închide

Nu-i așa că sexul înainte de căsătorie este cheia unei relații sexuale excelente după căsătorie?

În popor se spune că repetiția e mama învățăturii și atunci când vine vorba de sex. După cum am putut vedea în răspunsul de la întrebarea precedentă, „a repeta” toate fațetele unei relații romantice fără un angajament solid, precum cel al căsătoriei, nu creează mai multă intimitate și nu duce la o viață sexuală mai bună. De fapt, s-a demonstrat faptul că sexul în afara căsătoriei are consecințe negative pe termen lung.

Într-un articol intitulat „Sex Without Marriage Often Ruins People’s Health and Well-being”, doctorul John R. Diggs Jr.  pune în evidență consecințele specifice, de multe ori, devastatoare ale relațiilor sexuale în afara căsătoriei, precum promiscuitatea, avortul, viața de familie instabilă, părăsirea căminului de către bărbați și expunerea femeilor și a copiilor la riscuri foarte mari.

În mod cert, sexul în afara căsătoriei nu este o repetiție fără „capcane”. Probabil tocmai de aceea studiile arată că viața sexuală a cuplurilor căsătorite este cea mai frumoasă. Un articol intitulat „Aha! Call It the Revenge of the Church Ladies”, publicat în USA Today a ajuns la concluzia că femeile creștine (și bărbații care dorm cu ele), din punct de vedere sexual, se află printre cele mai satisfăcute persoane de pe pământ.

Scriitorul Willaim R. Mattox Jr. a observat faptul că așteptarea aduce un mare câștig. Mattox spune: „Mai multe studii arată că femeile care și-au început viața sexuală timpuriu și cele care au făcut sex cu mai mulți parteneri se declară mai nemulțumite cu viața lor sexuală decât femeile care și-au început căsnicia cu puține sau fără bagaje sexuale.”

Cu alte cuvinte, femeile și bărbații care doresc să testeze „tărâmurile” compatibilității sexuale înainte de căsătorie au cele mai puține șanse de a fi împliniți din punct de vedere sexual. În mod cert, repetiția nu este mama învățăturii. Mattox nu este singurul care sparge mitul conform căruia compatibilitatea trebuie testată înainte de a ajunge în fața altarului.

Într-un interviu pentru revista Seventeen, sociologul Nancy Moore Clatworthy a fost întrebată: „Oare concubinajul nu ajută la aplanarea conflictelor cu care se confruntă, în mod inevitabil, fiecare căsnicie?”

Citește cu atenție răspunsul oferit de doamna Clatworthy.

„Noi am pus întrebări legate de finanțe, treburi gospodărești, timp de relaxare, manifestarea afecțiunii și prieteni. De fiecare dată, în cuplurile ce au trăit în concubinaj au apărut mai multe neînțelegeri decât în cuplurile ce nu au trăit în concubinaj. Totuși, cea mai surprinzătoare descoperire are de-a face cu sexul. În cuplurile care au trăit în concubinaj au existat cele mai multe neînțelegeri pe această temă.”

Poate ai senzația că acest aspect poate fi rezolvat prin concubinaj, dar te înșeli. Cu siguranță există o legătură puternică între căsnicia monogamă și satisfacția sexuală. De ce? Pentru că plăcerea sexuală crește în contextul unei relații bazate pe angajament. Cuplurile care se folosesc de sex pentru a-și măsura compatibilitatea și pentru a stabili un viitor angajament, nu se bucură de intimitatea, angajamentul și încrederea care fac o relație sexuală să fie extraordinară.

Sexul în afara căsătoriei nu este o „repetiție”, nu este „momentul oportun de a măsura eventuala compatibilitate sexuală.” Acest lucru nu intră în planul lui Dumnezeu pentru sexualitate și rezultatul nu este libertatea, ci povara. Cercetările nu fac decât să prezinte un adevăr care a fost deja subliniat în Cuvântul lui Dumnezeu. Viața sexuală nu se îmbunătățește prin repetiție fizică, ci prin crearea unui nivel profund de intimitate, încredere și angajament. Sexul premarital nu duce la o viață sexuală mai bună în căsnicie, ci la dezamăgire, monotonie, boli și slăbirea legăturilor pe care se bazează relația. Mai mult decât atât, așteptarea duce la o adevărată libertate sexuală, fără teama de consecințe.

Vrei să ai o viață sexuală excelentă? Atunci, ai răbdare și hotărăște-te să aștepți până la căsătorie.

Photo: freedigitalphotos.net