Meniu Închide

Nu sunt virgin/ă. Oare e mult prea târziu pentru mine?

Am vorbit cu mii de tineri care aveau impresia că odată ce au avut o relație sexuală, nu mai este cale înapoi. Având în vedere că și-au pierdut deja virginitatea, ei nu văd nicio cale prin care pot să și-o recapete așa că se hotărăsc că este mult prea târziu pentru ei și continuă să-și înrăutățească situația, perpetuând acest comportament și încălcând planul clar și iubitor al lui Dumnezeu.

Dacă te regăsești în aceste cuvinte, vreau să știi că nu este prea târziu pentru tine. Este adevărat că nu-ți vei mai putea recăpăta virginitatea din punct de vedere fizic. Acest lucru e de domeniul trecutului. Totuși, poți să fii virgin din punct de vedere spiritual. Dumnezeu poate șterge cu buretele trecutul.

Dacă ai avut o relație sexuală înainte, trebuie să știi deja că alegerea de a face sex înainte de căsătorie e plină de capcane la tot pasul. Traume emoționale, relații stricate, reputație pătată, imagine de sine scăzută, sarcini nedorite și boli cu transmitere sexuală, toate devin o realitate. Drumul este periculos și cu cât zăbovești mai mult pe el, cu atât ai mai puține șanse să scapi teafăr/ă.

Din păcate, acesta este adevărul. Alegerea de a rămâne pe acest drum pentru simplul fapt că ai făcut deja sex este un pariu tragic și prostesc. Nu e prea târziu să faci cale întoarsă și să pornești într-o altă direcție. Prin Dumnezeu, tu poți experimenta dragostea și iertarea Sa și, mai mult decât atât, poți lăsa în urmă păcatul și obiceiurile comportamentale din trecut.

Pentru a face acest lucru, trebuie să faci câțiva pași.

#1: Conștientizează păcatul

Nu spune: „Am dat-o în bară!” sau „Am făcut o greșeală.” Nu încerca să găsești scuze. Spune-i pe nume actului sexual în care te-ai simplicat: păcat. Acest pas poartă numele de „pocăință”. Pocăința înseamnă a fi de acord cu Dumnezeu că păcatul este păcat, fără alte justificări sau intenția de a-l comite din nou.

#2: Mărturisește

În 1 Ioan 1:9 este scris: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire.” Odată ce ți-ai dat seama că activitatea ta sexuală din afara căsătoriei este un păcat, mărturisește-ți acest păcat în fața lui Dumnezeu.

#3: Acceptă iertarea lui Cristos

Pentru mulți tineri activi sexual, acesta este pasul cel mai greu. În 1 Ioan 1:9, Dumnezeu ne promite că ne va ierta și ne va spăla. Cu toate acestea, mulți tineri care continuă să facă sex în afara căsătoriei se simt adesea demni de dispreț, folosiți și nevrednici de dragostea lui Dumnezeu, așa că ei aleg să-și continue viața în păcat. Dacă ai ajuns să gândești astfel, înseamnă că ai renunțat deja la iertarea lui Cristos. În momentul în care refuzi să te ierți pe tine însuți și să te apropii de tronul lui Dumnezeu pentru a căuta iertarea Sa, tu îl faci pe Dumnezeu un mincinos crezând că sacrificiul Său nu este îndeajuns. În momentul în care nu te consideri demn de iertarea Sa, tu negi Atotputernicia lui Dumnezeu și faptul că El ar fi capabil să facă față prostiilor tale de proporții. Nimic mai neadevărat!

Dragostea lui Dumnezeu pentru tine și iertarea Sa, manifestată prin moartea lui Cristos pe cruce, depășește orice păcat din trecut, present și viitor. Tu nu ești iertat pe baza gravității păcatului tău sau remușcărilor tale, ci pe baza sacrificiului pe care Cristos l-a făcut pentru tine. Este esențial să înțelegi acest aspect.

Dumnezeu a știu dintodeauna că vom cădea în păcat, așa că L-a dat pe Fiul Său, Isus Cristos, să se întrupeze și să moară pe o cruce. Isus a avut abilitatea absolută de a lua asupra Sa toate păcatele și de a plăti prețul. Ajuns la cruce, El a spus: „S-a isprăvit!”, ceea ce înseamnă că tot ce trebuia făcut pentru ca tu să primești iertarea a fost înfăptuit.

Coloseni 1:13-14 spune: „Pe voi, care erați morți în greșelile voastre și în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viață împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greșelile. A șters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră și ne era potrivnic, și l-a nimicit, pironindu-l pe cruce.”

Atunci când primești iertarea lui Cristos pentru păcatul tău sexual, tu accepți că harul lui Dumnezeu, care se manifestă prin moartea lui Cristos pe cruce, este suficient.

Poți alege să faci din ziua de azi prima zi din restul vieții tale. Te poți îndepărta de cărarea păcatului sexual și să accepți iertarea lui Cristos. Dar nu te poți opri în acest punct.

În Matei 3:8 este scris: „Faceți, dar, roade vrednice de pocăința voastră.” Dacă primim iertarea lui Dumnezeu pentru păcatul sexual înseamnă că din acel moment vom face alegeri care ne vor păzi de aceleași capcane. Studiile ne arată că dacă ai avut o viață sexual activă, riști să te implicit la fel de mult din punct de vedere sexual în următoarea relație. A face roade vrednice de pocăință înseamnă a face alegeri care să te păzească de căderea în același păcat. Acest lucru ar putea însemna să nu mai urmărești anumite filme pentru că ar putea da naștere unei lupte veritabile în mintea ta. Acest lucru ar putea însemna să refuzi să mai rămâi singur/ă cu prietenul/prietena pentru că ai fi tentat să păcătuiești. Acest lucru ar putea însemna să renunți pentru o vreme la relații amoroase. Așa cum sexul este o alegere și un legământ nou, potrivit cu standardele lui Dumnezeu, este o alegere pentru care e nevoie, de multe ori, de hotărâre și mult efort.

 

 

McDowell, Josh; Davies, Erin, Adevărul gol-goluț –39 de întrebări despre sex pe care părinții speră că nu le vei pune niciodată.

Sursă foto: http://www.covenanteyes.com/lemonade/wp-content/uploads/2008/06/repent.jpg