Meniu Închide

O punte spre Dumnezeu

Materiale: Niciunul, dar veți avea nevoie să identificați un pod pe care copiii îl cunosc, sau pe care au trecut, pe jos sau cu maşina. Eventual, o poză cu podul resprectiv.

Pasaj biblic: Ioan 14:6,7.

Idee generală: E o singură cale de a ajunge la Dumnezeu, Tatăl, şi aceasta este prin Fiul Său, Isus Cristos.

Aţi trecut vreodată peste podul din fotografie? Eu l-am trecut de mai multe ori în ultima săptămână. Este chiar înalt. Poţi să vezi pe dedesupt pietrele şi apa. Copilașului meu i-a fost puţin frică, dar era singura cale de a ajunge în parcul în care voia să se joace.

Îl ţin de mână de fiecare dată când trebuie să-l traverseze.

Da, cunosc o serie de oameni care sunt foarte atenţi atunci când traversează acel pod. Oare, ce s-ar întâmpla dacă ați încerca să-l ocoliți?

“Nu ați putea…ar trebui să coborâți în râu şi să treceți de partea cealaltă. Probabil ați cădea şi v-ați lovi de pietrele de pe mal.”

Chiar nu ați putea să treceți pe malul celălalt, sau ați putea? Poate că voi ați putea, dar cu siguranţă un bebeluş sau un om foarte în vârstă n-ar reuşi. Deci, dacă vreți să ajungeți în parc, trebuie să treceți acel pod. Va trebui să credeți că vă va susţine până veți ajunge pe celălalt mal.

Isus a spus: ”Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. Dacă mă cunoaşteţi pe mine, Îl cunoaşteţi pe Tatăl.”

Isus este podul nostru. Când Îl cunoaştem pe El, Îl cunoaştem pe Dumnezeu. Putem conta pe El în această privinţă. Nu este nicio altă cale.

 

 

Foto: www. clujcapitala.ro