Meniu Închide

O singură cheie

Subiect: Unicitatea lui Isus

Materiale necesare: Tot felul de chei de diferite forme şi mărimi – chei de poartă, de yale, de lacăte, chei franceze, chei în formă de cartele magnetice, chei de automobil şi o cheie imensă ca acelea oferite cu prilejul diferitelor festivităţi. De asemenea, aveți nevoie de un lacăt la care să se potrivească o singură cheie.

Desfăşurarea lecţiei: Fiecare dintre aceste chei au o calitate. De exemplu, cu această cheie pătrunzi într-o luxoasă cameră de hotel… Aceasta cheie veche este ea însăşi o bijuterie. Pe aceasta n-o vei pierde niciodată, atât de mare este! Cu această cheie porneşti un automobil. Există, după cum se poate observa, o mulţime de chei, însă doar una singură va deschide lacătul acesta.

Auzim spunându-se: sunt multe căi care duc la Dumnezeu, sau cu alte cuvinte, multe moduri de a-L experimenta pe Dumnezeu. Aceste afirmații sunt adevărate cu o singură condiţie: toate drumurile care duc la Dumnezeu, trebuie să treacă prin Isus. La acest fapt s-a referit Isus când a spus: “Eu sunt calea”. El nu a arătat cu degetul înspre o cale, nici nu ne-a spus că ştie o cale sau că ne poate învăţa despre o cale, ci El ne-a spus că El este Calea.

Pasaj biblic: Ioan 14:6; Faptele Apostolilor 4:12; 1Timotei 2:5-6.

Discuţii posibile:

  • Dacă un profesor ţi-ar spune că, creştinismul este doar una dintre multitudinea de religii şi curente filozofice pe care oamenii le-au îmbrăţişat de-a lungul timpului, care are puncte puternice dar şi puncte slabe, ce i-ai răspunde?
  • Omenirea este împânzită de indivizi care mai de care mai plin de sine şi egocentrici, care se pretind a fi Mesia. Cum poţi face diferenţa între Isus şi ceea ce a spus El că este şi aceşti înşelători care cu bună ştiinţă duc oamenii în rătăcire?
  • Cum i-ai răspunde cuiva care ţi-ar spune: “Toţi cei care susţin că Isus este singura cale prin care cineva poate ajunge la Dumnezeu sunt nişte încuiaţi, anacronici, mostre de intoleranţă, care nu acceptă nici o altă părere care este diferită de a lor”?

 

Foto: www.flickr.com