Meniu Închide

Oare femeile sunt infectate mai des cu BTS decât bărbații?

Băieții sunt mai activi sexual în comparație cu femeile. Și totuși, femeile sunt infectate mai des cu BTS. De exemplu, un studiu a arătat faptul că 21% dintre femei suferă de herpes genital (HSV), pe când la bărbați, incidența este de 11.5%. Din cele 25 de tipuri principale de BTS, majoritatea afectează cu preponderență femeile.

De ce sunt femeile mai expuse acestui risc? Această realitate este de natură biologică. Majoritatea BTS-urilor sunt virusuri. Aceștia cresc și se înmulțesc într-un mediu călduț, umed și fără oxigen, precum organele genitale femeiești, nu penisul unui bărbat. Orice virus care este transmis prin penis nu va supraviețui odată ce intră în contact cu oxigenul. Rezultatul final este că femeile sunt mai predispuse la aceste infecții și afecțiuni. Aceasta este cruda realitate.

Iată câteva informații foarte serioase legate de BTS și femei:

  • 80-90% dintre femeile infectate cu chlamydia nu prezintă niciun simptom;
  • Din cauza simptomelor vagi asociate cu boala inflamatorie pelviană (BIP), 85% dintre femei nu merg la doctor la timp și acest lucru crește semnificativ riscul de infertilitate;
  • Rata de infectare cu sifilis a crescut cu 36% în 2008 față de anul precedent
  • Rata cancerului cervical este în continuă creștere în rândul tinerelor, ceea ce indică o expunere prelungită la BTS-uri, cum este cazul HPV-ului;
  • În curând, numărul femeilor cu HPV va depăși numărul bărbaților cu HIV;
  • Femeile care contactează BTS în timpul sarcinii, pot naște prematur, pot suferi o ruptură precoce de membrane sau infecție uterină, atât înainte, cât și după naștere.
  • Se estimează că 30-40% din nașterile premature și mortalitatea infantilă sunt cauzate de BTS-uri.

Una dintre cele mai întâlnite urmări ale infecției cu BTS la femei este infertilitatea. BTS-urile cauzează infertilitatea la femei deoarece lasă o rană ireversibilă pe trompele uterine și pe mucoasa uterină. Bărbații pot avea aceleași BTS-uri fără a risca să devină infertili deoarece organele lor de reproducere nu sunt afectate. Pentru alte femei, rezultatul final al infecției este cancerul cervical. În mod evident, bărbații sunt imuni la cancerul cervical pentru că ei nu au un col uterin.

Așadar, atunci când nu se ține cont de limitele pe care le stabilește Dumnezeu cu privire la sex, oamenii, și mai ales femeile, trebuie să plătească un preț enorm.

Photo: http://www.ecomagazin.ro/despre/