Meniu Închide

Omul care nu putea să creadă

Obiecte: Ciocan, cui, o bucată de lemn.

Pasaj biblic: Ioan 20: 24-30

Idee generală: Isus a murit cu adevărat. Isus este viu cu adevărat.

De curând am sărbătorit Paştele. Ce lucru special s-a întâmplat de Paşte?

Isus a înviat. Nu este asta uimitor? Aţi auzit vreodată de altcineva care a fost cu adevărat mort şi a trăit din nou? E greu să ne imaginăm.

(La acest punct, bateți cuiul în lemn. Fără niciun comentariu, scoateți cuiul; asigurați-vă că s-a format o gaură destul de mare în lemn.)

Isus avea un prieten şi un discipol căruia îi venea greu să creadă că acesta a înviat. Numele lui era Toma. Îl iubea pe Isus, dar nu-şi putea imagina cum cineva care a murit să învie. Ceilalţi ucenici i-au spus că l-au văzut pe Isus, dar Toma a spus:

“Dacă nu-I voi vedea urmele cuielor în mâini, dacă nu voi pune degetul meu pe rană…nu voi crede”. Și nu a crezut.

O săptămână mai târziu, Toma şi alţi câţiva prieteni de-ai lui Isus erau într-o casă. Uşile erau încuiate, dar dintr-o dată, a apărut Isus! El i-a spus lui Toma:

“Pune-ţi degetul aici, priveşte-Mi mâinile… nu te mai îndoi, ci crede.”

(Ridicați bucata de lemn şi arătați gaura lăsată de cui. Lăsați pe fiecare copil care se apropie să o atingă.)

Mâna unui om este cu mult mai fină decât acest lemn. Cuiele au pătruns până au ajuns pe partea cealaltă. Toma a văzut găurile, s-a uitat la faţa lui Isus şi a ştiut că este adevărat. Isus a fost cu adevărat mort şi acum înviase!

Atunci, El a spus: ”Domnul meu şi Dumnezeul meu”.

Apoi, Isus a spus ceva despre tine, despre mine şi despre alţi oameni ca noi. El a spus:”Toma, tu eşti binecuvântat pentru că M-ai văzut. Dar ferice de cei ce nu au văzut şi au crezut”. Și aceştia suntem noi!

 

Foto: wikimedia.org