Meniu Închide

Omul dinlăuntru

Obiecte: Un sandwich cu unt de arahide şi gem şi unul cu sardine. (Puteți folosi orice variantă de sandwich, unul pe care copiii îl preferă și unul care le displace.)

Pasaj biblic: 1 Sam. 16.7  „Nu te uita la înfățișarea și înățimea staturii lui, căci l-am lepădat. Domnul nu Se uită la ce se uita omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul Se uită la inima.”

Idee generală: Lui Dumnezeu îi pasă de ceea ce este în inima noastră.

(Spuneți-le copiilor că ați adus două sandwich-uri şi că ați dori să ştiți care le place cel mai mult. Ţineți sandwich-ul cu unt de arahide astfel încât copiii să-i poată vedea conţinutul.)  

Câţi dintre voi preferaţi sandwich-ul cu unt de arahide? (Aşteaptați pentru răspuns.) Cred că majoritatea…Untul de arahide cu gem este preferatul tuturor. Deci, cei mai mulţi l-aţi alege pe acesta, nu? (Aşteaptați pentru răspuns.)

Iată un alt sandwich. (Arătați-le sandwich-ul cu sardine.) Acesta e un sandwich cu sardine, niște peştişori micuţi. Care dintre voi aţi prefera acest sandwich? (Aşteptați pentru răspuns.) Nimeni nu  l-ar vrea?

V-am oferit două feluri de sandwich-uri. Cei mai mulți dintre voi preferă sandwich-ul cu unt de arahide şi gem, dar nu mulţi ați ales sandwich-ul cu sardine.

Totuşi, ambele sunt sandwich-uri. Arată la fel- două felii de pâine cu ceva între ele. Care e diferenţa? De ce vă place sandwich-ul cu unt de arahide şi nu cel cu sardine? (Aşteptați pentru răspuns.) Desigur! Ceea ce punem în interior face diferenţa. Pâinea ţine sandwich-ul laolaltă, dar ceea ce e înăuntru contează.

La fel e şi cu oamenii. Am putea spune că oamenii sunt ca sandwich-urile, ceea ce e înăuntru contează.

Dumnezeu spune că felul în care arăţi nu contează deloc pentru El. Poţi fi gras sau slab, scund sau înalt, chipeş sau nu; lucrurile acestea nu fac nicio diferenţă pentru Dumnezeu. Exteriorul nu contează cu adevărat. Felul în care arăţi este ca pâinea care ţine sandwich-ul.

Partea cea mai bună ar trebui să fie în interior. (Deschideți sandwich-ul.) Ceea ce contează pentru Dumnezeu este aici. (Arătați spre inima dumneavoastră.) Aici sunt blândeţea şi bunătatea și ele contează pentru Dumnezeu.

Îl iubeşti pe Isus? Vrei să fii o persoană blândă şi iubitoare? Atunci, ai în suflet virtuţi care contează.

Data viitoare când cineva îţi va face un sandwich, poate vei cere unt de arahide, sau altceva şi acel sandwich îţi poate reaminti că ceea ce e în interior contează. Lui Dumnezeu Îi pasă de ceea ce e în inima ta.

 

Foto: www.trademarkia.com