Meniu Închide

Omul peșterii

Pentru început, participanții la joc se vor grupa câte trei. În cadrul fiecărui grup de trei, se fomează o pereche. Cei doi stau față în față și își unesc mâinile formând împreună un arc – acestea vor fi „peșterile”. Ceilalți vor juca rolul de „oameni ai peșterii”, cu o singură excepție, cel care va juca rolul „dinozaurului”. Oamenii se așează fiecare într-o peșteră, acesta fiind locul în care ei se pot refugia pentru a scăpa de furia „dinozaurului”.

În momentul în care liderul strigă „Schimbați peștera!” fiecare trebuie să își găsească o altă peșteră fără a fi prins de către „dinozaur”. Cei care au fost prinși vor deveni la rândul lor dinozauri. Ultimul „supraviețuitor” va juca rolul dinozaurului în următoarea rundă.

În continuare, puteți discuta despre faptul că în cadrul acestui joc, siguranța este reprezentată de către peșteră. Atât timp cât ne aflăm în peșteră, suntem în siguranță. În viața reală, noi suntem în siguranță dacă rămânem în Isus / în ascultare de El, o siguranță pe care nu o pierdem odată cu ieșirea noastră în lume. Citiți Deuteronom 33:27a „Dumnezeul cel Veșnic este un loc de adăpost, și sub brațele Lui cele veșnice este un loc de scapare.”

 

Foto: www.flickr.com