Meniu Închide

Optimism vs. Pesimism

Erau odată doi gemeni, foarte asemănători în majoritatea domeniilor, exceptând unul. Primul era un optimist convins, care întotdeauna privea partea pozitivă. Celălalt era foarte pesimist și vedea doar neajunsurile din orice situație.

Părinții lor erau atât de îngrijorați de extremele de optimism și pesimism din copiii lor, încât au hotărât să-i ducă pe copii la medic. Acesta le-a sugerat următorul plan: „La următoarea lor zi de naștere, daruiți pesimistului o bicicletă nou-nouță, iar optimistului un morman de bălegar.”

Părea o măsură foarte radicală. În fond și la urma urmei, părinții i-au tratat întotdeauna în mod egal pe copii. Au decis în final să urmeze sfatul doctorului, așa că de ziua lor, pesimistul a primit o bicicletă scumpă, ultimul model scos pe piață, o bicicletă pe care orice copil si-ar fi dorit-o. Când și-a văzut bicicleta, primele lui cuvinte au fost: „Probabil mă voi răsturna cu ea și-mi voi rupe piciorul.”

Optimistul, în schimb a primit o cutie împachetată frumos, plină cu bălegar. A deschis-o și pe moment a părut surprins. Apoi a fugit afară strigând: „Nu mă puteți păcăli! Unde este așa mult bălegar, trebuie să fie și un ponei în apropiere.”