Meniu Închide

Pasează coletul!

Materiale necesare:

  • CD player
  • O cutie mare cu dulciuri
  • O cutie de carton
  • Hârtie de împachetat
  • Panglică/ bandă tip scotch

Așezați dulciurile în cutia de carton. Apoi, împachetați cutia în cât mai multe straturi de hârtie. După fiecare strat de hârtie, legați cu o panglică sau lipiți cu bandă.

Participanții la joc se așează în cerc. Prezentați regulile jocului, spunând că la final, un câștigător se va putea bucura de conținutul pachetului. Coletul trebuie pasat cu grijă de la unul la celălalt, în timp ce în fundal se aude muzica. Copilul care ține coletul în momentul în care muzica se oprește pentru prima dată (faceți acest lucru în mod voluntar, din când în când), poate să desfacă primul strat din hârtia cu care acesta a fost împachetat. Apoi, jocul continuă până când toate straturile de hîrtie au fost înlăturate și s-a ajuns la cutie. Deocamdată, câștigătorului nu i se permite să desfacă cutia.

În continuare, puteți să-l întrebați cum se simte știind că se va bucura de conținutul cutiei. Apoi, ceilalți participanți la joc pot fi întrebați care sunt sentimentele lor față de această situație. Au simțit cumva gelozie sau invidie? Probabil că unii dintre copii vă vor spune: „Nu este cinstit!”

Acesta este momentul în care puteți discuta despre problemele pe care le poate genera gelozia și invidia dacă sunt lăsate să-și facă loc în inima noastră.  Eventual, menționați situații prezentate în Biblie, ca cea a lui Cain și Abel (Genesa 4:1-16) sau textul din Luca 9:46 în care ucenicii erau preocupați care dintre ei este mai mare. De asemenea, cu ajutorul acestui joc puteți ilustra modul în care gestul de a împărți ceea ce ai cu cei de lângă tine, poate fi un antidot pentru invidie și gelozie. Astfel de gesturi ne pot ajuta să trăim în pace cu aproapele nostru. La final, încurajați copilul câștigător să împartă dulciurile din cutie cu ceilalți participanți la joc.

 

Foto: www.swaggerdude.com